Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası

ANKARA - Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, D Grubu'ndaki son maçında Ukrayna'ya uzatmalar sonucunda 89-88 yenilmesine karşın ikinci tura lider olarak çıkmayı başardı.

Letonya'da düzenlenen organizasyonda grubundaki ilk iki maçı kazanarak liderliği garantileyen Genç Erkek Basketbol Milli Takımı, Ukrayna karşısında ilk çeyrekte savunmada etkisiz kaldı. Türkiye, farkı bir ara 6 'ya kadar çıkarsa da ilk periyot 23-23 sona erdi.

İkinci çeyrekte Ukrayna önce beraberliği yakaladı, ardından öne geçti ve ilk yarı 39-36'lık skorla tamamlandı.

İkinci yarının ilk bölümüne iyi başlayan Genç Milliler, hücum ve savunmadaki performansını sürdürdü ve son periyoda 64-53 önde giren taraf oldu.

Final periyodunda Ukrayna 11 sayı geriden gelerek maçın bitimine 1.5 dakika kala 75-75 eşitliği yakaladı. İki takım da kalan süre içinde 1'er sayı üretince karşılaşma uzatmaya gitti: 76-76.

Uzatma dakikalarının son 2 saniyesine 87-88 önde giren Türkiye, Ukrayna'nın son saniye basketiyle sahadan 89-88 yenik ayrıldı. Genç milliler, bu yenilgiye rağmen grup lideri olarak şampiyonada 2. tura yükseldi.

Milli takımdan Okben Ulubay 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Doğukan Şanlı 20, Egemen Güven 16 ve Berk Uğurlu ise 12 sayı kaydetti.

Kaynak: AA