Yağlı Direkten Bayrak Kapma Yarışında 11 Yılık Şampiyonu Mağlup Etti

BALIKESİR - Burhaniye ilçesinde düzenlenen yağlı direkten bayrak kapma yarışında, 19 yaşındaki bir genç, 11 yıldır birinciliği kimseye kaptırmayan İbrahim Seçer'i geride bırakmayı başardı.

Kabotaj Bayramı kapsamında Burhaniye'de bazı etkinlikler yapıldı. Denizde ördek yakalama yarışmasında 15 genç, Ege Denizi'ne bırakılan iki ördeği yakalamak için mücadele etti.

Dakikalarca suda ördeği yakalamaya çalışan gençlere direnen ördekler, açıklara doğru yüzünce Burhaniye Belediyesinin cankurtaran teknesiyle önleri kesilerek sahile doğru yönlendirildi. Ördeklerden biri, yaklaşık 30 dakikalık çabanın ardından Halil Güler tarafından yakalandı.

Daha sonra yapılan yağlı direkten bayrak kampa yarışında ise 11 yıllık şampiyon değişti. Polat Atmaca,11 yıldır bayrağı kimseye kaptırmayan İbrahim Seçer'i mağlup etti.

Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Seçer'i mağlup ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl direkten bayrağı kapmayı çok istediğini dile getiren Atmaca, "İddialıydım ve şampiyonluk benim oldu. Çok heyecanlıyım. Önümüzdeki yıllarda da bu şampiyonluğumu sürdürmeyi istiyorum" dedi.

Etkinlikler, yüzme, ördek yakalama ve yağlı direkten bayrak kapma yarışlarında birinci olanlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA