Fındıkpınarı Geleneksel Futbol Turnuvası Başlıyor

İçel'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 30 Ağustos Zafer Kupası Köyler Arası Geleneksel Futbol Turnuvası 20 Temmuz'da başlıyor.

Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasının ardından önümüzdeki sene kapanacak olan Fındıkpınarı Belediyesi'nin düzenleyeceği son turnuva. Bu sene 13'üncüsü düzenlenecek olan turnuvaya 15 takım katılacak. Maçlar cumartesi ve pazar günleri 4'er karşılaşmayla Fındıkpınarı Futbol Sahası’nda oynanacak. Profesyonel hakemlerin görev alacağı müsabakalar 40'ar dakikadan 2 devreli sistemle oynanacak.

Turnuvayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, sporun dostluğu, kardeşliği ve kaynaşmayı sağladığını belirterek, sporun bir hoşgörü sanatı olduğunu söyledi.

Geleneksel hale getirdikleri turnuvayı bu yıl 13'üncü kez düzenleyeceklerinin altını çizen Say, "20 Temmuz'da yapılacak maçla başlayacak turnuva 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılacak final müsabakasıyla son bulacak. Böyle anlamlı bir bayramda, bu tarz organizasyonlarla buluşmak ve o coşkuyu paylaşmak çok güzel. Turnuva boyunca beldemizde çok renkli görüntüler yaşanacak. Sahamızı yeniledik. Soyunma odalı, duş ve tuvalet olmak üzere futbolcu kardeşlerimin rahat edeceği bir zemin hazırladık. Hem turnuvayı izlemek için hem de Zafer Bayramı'nı birlikte yaşayabilmek için herkesi beldemize davet ediyoruz" diye konuştu.

Bu sene turnuvaya 15 takımın katılacağını kaydeden Say, "Bu turnuvanın bizim açımızdan başka bir önemi daha var. Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasının ardından önümüzdeki yıl belediyemiz kapanacak. Yani geleneksel olarak sürdürdüğümüz bu turnuva bizim tarafımızdan son kez yapılacak. O yüzden son turnuvanın daha renkli ve güzel geçmesini istiyoruz. Elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi

Kaynak: İHA