Satranç

ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Satranç Takımı, 2. Lig'e yükseldi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Denizli'de düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Satranç Şampiyonası'nda Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Satranç Takımı'nın büyük başarı elde ettiği belirtildi.

Şampiyonaya katılan 56 kulüp arasında 16'ncı olan satranç takımının, 2. Lig'e yükselmeyi başardığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulübün yöneticisi Deniz İpekten, bu başarıyı elde etmek için çok çalıştıklarını belirterek, "8 aydır büyük fedakarlık yaparak bu müsabakalara hazırlandık. Sonuçta bize güvenenleri mahcup etmedik. Büyük başarı elde eden sporcularımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Satranç Erzurum il temsilcisi Akın Yayık ise Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Satranç Takımı'nın şampiyonada önemli bir başarı elde ettiğini ve takımın artık 1. Lig için mücadele edeceğini kaydetti.

Şampiyonada birçok takımın yurt dışından transfer ettiği sporcularla mücadele ettiğine dikkati çeken Yayık, şöyle devam etti:

"Atatürk Üniversitesi'nin kendi öz kaynaklarıyla böylesi bir başarıyı elde etmeleri bizler için gurur vesilesi olmuştur. Elde edilen başarı tesadüfi değildir. Üniversite takımımız ocak ayından itibaren il geneli tarama yaparak, en kaliteli sporcuları transfer etmiş, oluşturduğu kulüp salonunda ciddi bir çalışma temposuna girerek yarışmaya hazırlanmıştır."

Kaynak: AA