Edirnespor’un Yeni Guardı İlayda Tokmak

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı hafta içinde açıkladığı 4 dış transferden sonra bugün de Ankara Ormanspor’dan guard pozisyonu için İlayda Tokmak’ı renklerine bağladı.

Genç ve başarılı oyuncu 1993 Ankara doğumlu, İstanbul Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nde öğrenim görüyor.
1.70 boyunda, 35 kez Yıldız ve Genç Milli, guard pozisyonunda oynuyor.

Basketbola Ankara’da Ankara Tofaş, Bilim Koleji, Başkent Anadolu altyapısında başladı; daha sonra Galatasaray altyapısında forma giydikten sonra geçtiğimiz sezonu TKB2L’de yeralan Ankara Ormanspor’da geçirdi.

Geçtiğimiz sezon TKB2L’de mücadele eden Ankara Ormanspor takımında normal sezonda 31 maçta, 24.17 dakika ortalamada, 6.4 sayı, 3.3 ribaund, 3.3 asist istatistikleri ile oynadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Asbaşkan Murat Muranlı “Teknik heyetimizle yaptığımız istişareler sonunda gerçekleştirdiğimiz 5 yeni transferin önümüzdeki sezon takımımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. İrem Tulgar, Pelin Küccük, Seda Güçlü, Doğa Comba ve İlayda Tokmak transferleri ile önümüzdeki sezon hedeflerimize daha rahat ulaşacağımıza inanıyoruz. Transfer görüşmelerimiz devam ediyor ve önümüzdeki günlerde anlaşma sağladığımız her transferi kamuoyu ile paylaşacağız. İç transfer görüşmelerimiz de devam ediyor. İç transferde anlaşma sağladığımız ve yola birlikte devam edeceğimiz oyuncularımızı da önümüzdeki günlerde basketbol kamuoyuna duyuracağız. Zor koşullarda oluşturmaya çalıştığımız bütçemiz oranında en iyi ve en isabetli transferleri yapmaya gayret ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi geçen sezon ki hedefimizi bu sezon da iddialı bir şekilde sürdürüp Edirnemize kadın basketbolunda yine heyecanlı ve zevkli maçlar izlettireceğiz. İlayda Tokmak’a Edirnespor forması altında başarılı bir sezon geçirmesini diliyor ve kendisine Edirne’ye hoş geldin diyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA