Dünya Tekvando Şampiyonası

ANKARA - Meksika'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nın 4. gününde milli sporcular Hatice Kübra Yangın, Cansel Deniz ve Mehmet Dolaş madalya şanslarını yitirdiler.

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Puebla kentinde 21 Temmuz'a kadar sürecek turnuvanın 4. gününde 3 Türk sporcu tatamiye çıktı.

Kadınlar 53 kiloda mücadele eden Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü Hatice Kübra Yangın, sırasıyla İspanyol Rebeca Mari'yi 7-4 ve Endonezyalı Dewi Sarı'yı 6-1'lik skorlarla geçerek 3'üncülük-5'incilik maçına çıkma hakkı kazandı. Milli tekvandocu, Kübalı Nunez Yamisel'e 10-5 yenilerek kürsü şansını kaybetti.

Kadınlar artı 73 kiloda ise Cansel Deniz, Kolombiya'dan Lorena Diaz'ı 5-3, İngiliz Branco Walkden'ı da 6-5 mağlup ederek, madalyaya çok yaklaştı. Ancak ev sahibi Meksika'dan Briseide Acosta önünde bekleneni veremeyen milli sporcu, maçı 13-3 kaybederek podyumun dışında kaldı.

Erkekler 54 kiloda Türkiye'yi temsil eden Mehmet Dolaş da ilk turda İsrailli Edi Sarbanescu'ya 12-6 üstünlük sağlamasına karşın seri başı Mısırlı Hüseyin Şerif'e 5-2 mağlup oldu ve elendi.

Şampiyonanın 5. gününde kadınlar 73 kiloda Yaprak Eriş, erkekler 87 kiloda Ali Sarı ve artı 87 kiloda Serdar Yüksel madalya arayacak.

Kaynak: AA