Edirnespor Basketbol Takımı, Comba'yı Renklerine Bağladı

EDİRNE - Edirnespor Basketbol Takımı, Doğa Comba ile anlaşma imzaladı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, yeni transferlerle kadronun güçlenmeye devam ettiği belirtildi.

Geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Samsun Basketbol Kulübü'nden Doğa Comba ile anlaşma imzalandığı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Doğa Comba, 1994 Amasya doğumlu. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim görüyor. 1,82 metre boyunda. 35 kez yıldız ve genç milli ve power forvet pozisyonunda oynuyor. Basketbola Samsun DSİ, Namık Kemal Lisesi, Gazi ve Samsun Basketbol altyapısında başladı daha sonra TKBL'de Samsun Basketbol Kulübü'nde forma giyerken aynı zamanda çifte lisans ile TKB2L takımlarından Tekkeköy Belediye takımında da yer aldı. Geçtiğimiz sezon TKBL'de forma giydiği Samsun Basketbol Kulübü'nde normal sezonda 15 maçta, 21.10 dakika ortalamada, 6.2 sayı, 4.6 ribaund, 1.4 asist ortalamasıyla yer aldı. Ayrıca, TKB2L'de mücadele eden Tekkeköy Belediye takımında çifte lisans ile yer aldığı 2 karşılaşmada, 34.38 dakika ortalamada, 19.5 sayı, 8.5 ribaund, 3.5 asist ve 4 top çalma istatistikleri ile oynadı. Doğa Comba'nın kariyerinde ilginç bir olay da bulunuyor, Mart 2011 tarihinde oynanan Samsun Genç Kızlar İl Birinciliği müsabakasında, Samsun Basketbol Kulübü, 55 Basket Takımı'nı 77-60 yenerken, Samsunun 77 sayısı da Doğa Comba'dan gelmişti."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirnespor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Celal Coşkun, takımın geçen sezon aldığı başarılı sonuçlar ve play-off gruplarına yükselme başarısıyla şehirdeki basketbol sevgisinin üst seviyelere yükseldiğini belirtti.

Coşkun, Comba'ya da başarılar diledi.

Kaynak: AA