Derry City Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında sahasında İrlanda'nın Derry City takımını konuk eden Trabzonspor, geçen sezon lig bitimin ardından 56 gün sonra ilk resmi maçına çıktı.

Geçen sezon 22 Mayıs'ta Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası finaline çıkan bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig takımlarından en erken sezonu açarak resmi maça çıkan takım oldu. Karadeniz ekibi, Derry City maçıyla 2013-2014 futbol sezonundaki ilk karşılaşmasını oynayarak yeni sezona da 'merhaba' dedi.

-Akçay ve yönetimin ilk maçı-

Trabzonspor, mayıs ayında yapılan genel kurulun ardından göreve gelen yönetim kurulu ve teknik direktör Mustafa Akçay ilk resmi maçına çıktı.

Trabzonspor'da 1992 yılında alt yapıda görev alan ve çeşitli takımları çalıştıktan sonra Trabzonspor ile anlaşarak ilk kez Spor Toto Süper Ligi'nde görev alan Akçay, ayrıca ilk Avrupa deneyimini de yaşadı.

-Maç öncesi yağmur sürprizi-

Gün boyu kapalı havanın hakim olduğu Trabzon'da maça kısa süre kala yağmur başladı.

Yağmura rağmen bordo-mavili taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 23 bin dolayında bordo-mavili taraftar, stat tribünlerini doldurarak takıma destek verdi. Misafir takım tribünde de 10 İrlandalı yer alarakTrabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve bordo-mavili kulübün yönetim kurulu üyeleri protokol tribünden karşılaşmayı izledi. Trabzonspor'un yeni transferi Florent Malouda da karşılaşmayı tribünden izledi.

-Sadece 4 yabancı, eski oyuncular ilk 11'de-

Trabzonspor'un 12 yabancı oyuncusuna karşın ilk 11'de sadece 4 yabancı futbolcu görev aldı. Adrian, Colman, Henrique, Celustka ilk 11'de görev alırken Alanzinho yedek soyundu. Diğer 8 futbolcu ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımın ilk 11'deki kadrosunda yeni transferlerin hiçbirin yer almaması dikkat çekti. Forvet oyuncusu Batuhan Karadeniz 18 kişilik kadroda yer almazken yeni transferlerden Aykut Demir ve Abdülkadir Özdemir kadroda yer alan 2 oyuncu oldu.

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, beklenene yakın bir 11 sahaya sürdü. Akçay, tahmin edilen kadrodan sadece Alanzinho'yu yedek soyundururken Volkan Şen'i sahaya sürdü.

-Kaptan Onur, 61 numara Zeki'nin-

Trabzonspor'un sezonun ilk maçında kaleci Onur Recep Kıvrak sahaya kaptan olarak çıktı. Tolga Zengin'in yoklunda Onur Recep Kıvrak bu görevi yerine getirdi.

Trabzonspor'un plaka numarası olan "61" numaralı formayı yeni sezonda Zeki Yavru giydi. Bordo-mavili takımda geçen sezon 61 numaralı formayı kimse giymemişti.

Konuk takımın en golcü oyuncusu Paterson ise sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı.

-Derry Citiy'e dostluk yemeğe-

Trabzonpor Kulübü, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Derry City yetkilileri ve UEFA temsilcine yemek verildi.

Yemeğe kulüp genel sekreteri Köksal Güney ve yönetim kurulu üyeleryle birlikte, UEFA Temsilcisi Sune Hellströmer, Derry City Kulübü Asbaşkanı Sean Barrett ve diğer yetkililer katıldı.

Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediyeler verildi.

-Maç öncesi kurban kestiler-

Trabzonspor taraftarları, öğle saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kurban kesti. Futbol genel direktörü Ünal Karaman ve futbolcuların katıldığı törende sonrası taraftarlar kurban kanını oyuncuların alınlarına sürdü. Taraftarlar, Derry City maçıyla birlikte yeni sezonun sorunsuz şekilde geçmesini temenni ettiler.

Kaynak: AA