Bundan sonra ne olacak?

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğinin açıklanmasının ardından şimdi neler olacak?

Fenerbahçe ve Beşiktaş 'ın CAS'a yaptıkları başvuruların ardından ilk olumlu yanıt sarı lacivertli ekibe geldi. CAS, UEFA Disiplin Kurulu'nun ardından verilen Tahkim Kurulu kararını askıya aldı. Acil görüşme statüsüne sokulan süreç ile ilgili ara karar verildi.

Fenerbahçe'nin yarın çekilecek olan kurada yer alacağı bildirildi. Ancak bundan sonraki süreç alınan ara karardan daha önemli.

İşte 28 Ağustos 'un öncesi ve sonrasında olabilecekler...


Fenerbahçe, savunmasını duruşmalı bir şekilde CAS üyelerine yapacak. Bundan sonra davada yer alan isimlerden daha çok avukatlar dinlenecek. Avrupa Spor Mahkemesi'nin (CAS) nihai kararı ise 28 Ağustos veya en geç 29 Ağustos 'ta açıklanacak. Fenerbahçe 'nin suçsuzluğu sonucu çıkarsa sarı lacivertliler cezadan kurtulacak ve Avrupa'daki yoluna devam edecek. Eğer CAS Fenerbahçe 'yi suçlu bulursa ceza yine onanmış olacak.

Kritik süreç CAS kararı ve ön eleme turları

Fenerbahçe, CAS tarafından aklanırsa tüm kupa hakları ve itibari yeniden kazandırılmış olacak. Sarı lacivertliler Avrupa kupalarına katılmayı sürdürecek. Şampiyonlar Ligi on elemelerinden turu geçemese bile UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Orada oynayacağı turları geçmek için mücadele verecek. Orada başarılı olursa Avrupa serüveni UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Ancak CAS Fenerbahçe 'yi suçlu bulursa verilen cezanın hangi sezon uygulanmaya başlayacağı ise karışık bir hal alacak. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 'nden ya da oradan düşüp Avrupa Ligi'nden elenmiş olursa ceza önümüzdeki yıl uygulanmaya başlanacak. UEFA, bu yıl Fenerbahçe 'yi Avrupa'ya gitmiş sayacak. Yani ceza 3 sezon sonra bitmiş olacak.

Fenerbahçe 2 kupadan birinde gruplara kalır ve yoluna devam ederse o hak elinden alınacak ve ceza uygulanmaya başlamış olacak. Böylelikle ceza yine 2 yılda veya Avrupa'ya gitmeyi hak ettiği 2 yıl da çekilmiş olacak. Fenerbahçe 'nin sezon sonu puan durumu gereği altında bulunan ekip (Bursaspor) bu kupalarda yer alacak.

Eğer UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olan takımı kendisi belirlemek isterse sari lacivertli ekibin play-off turunda elediği ekibi de gruplara gönderme hakki bulunuyor.