Niğde’de Yüzme Yarışmaları Yapıldı

Niğde’de iki gün devam eden Paletli yüzme Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Paletli Yüzme Küçükler Bireysel Türkiye Şampiyonası Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapıldı.

Paletli Yüzme Küçükler Bireysel Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre, 100 metre, 200 metre, 400 metre ve 800 metre su üstü, 50 metre, 100 metre ve 200 metre çift palet yarışlarında İstanbul, Gaziantep, Kocaeli ve Bursa'dan toplam 21 spor kulübü, 9-14 yaş arası 67'si bayan toplam 166 sporcu ile mücadele verdi.

Çetin geçen mücadelede Gaziantep Şehit Kamil Belediyespor 9 birincilik, TYK 8 birincilik, Bakırköy Ataspor ve Yıldırımspor 5'er birincilik, Bakırköy su sporları 4 birincilik, İTÜ GVO ve Bahçelievler Yıldız 3'er birincilik, İstanbul Gençlik Spor 2 birincilik ve Gaziantep Dolphin 1 birincilik elde etti.

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Türkiye şampiyonluğuna layık görülen paletli yüzme şampiyonası sporcularına madalyalarını takdim etti.

Turhan, “Yarışmacıları ilimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyduk. Sporcularımızın göstermiş oldukları performans bizleri büyüledi” diyerek sporcuların başarılarının devamını diledi.

Niğde’ye gelen 21 spor kulübü sualtı yüzme antrenörleri ve küçük sporcular, madalya töreninin ardından seyircinin alkışları arasında selamlarını vererek marş eşliğinde nefes kesen kapanış törenine imza attılar.

Kaynak: İHA