Başpehlivan Ali Gürbüz, Baba Ocağında Konvoylar İle Karşılandı

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, baba ocağı Antalya’nın Korkuteli ilçesinde konvoylarla karşılandı.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer sahibi olan başpehlivan Ali Gürbüz, baba ocağı Korkuteli ilçesinde binlerce vatandaş tarafından karşılandı. Korkuteli girişinde araç konvoyu ile birlikte Korkuteli Belediyesi önüne kadar gelen Gürbüz, ilçe merkezindeki ve caddelerin kenarlarında bekleyen hemşehrilerini selamladı. Halkın büyük ilgisi ile karşılan Ali Gürbüz ve diğer pehlivanlar, alınlarından öpülerek kutlandı.

Omuzundaki Altın Kemer ile Korkuteli Belediyesi önüne gelen Gürbüz'ü Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, karşıladı. Belediye önündeki törende Kırkpınar'da derece yapan bütün pehlivanlara Cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler verildi.

Üç kez üst üste başpehlivan olan ve Altın Kemer'in ebedi sahibi olan Ali Gürbüz’ün ödülünü olan 15 adet Cumhuriyet altınını Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ve Belediye Başkanı Hasan Gökce birlikte verdi.

Başpehlivan Ali Gürbüz, babasından sonra Altın Kemer'i Korkuteli'ne tekrar getirdiği için büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu Altın Kemer'i ben Korkuteli için, Elmalı için, Antalya için kazandım. Sizler için kazandım" dedi.

Bugün kendisi için gurur günü olduğunu söyleyen Gürbüz, babasının yarım bıraktığı emaneti kendisinin aldığını ve babasına verdiği sözü tuttuğunu belirtti

Kaynak: İHA