Vali Balkanlıolu Milli Güreşçi Sezer’i Konuk Etti

17. Akdeniz Oyunları'nda Nordic sistemine göre yapılan kadınlar serbest stil 48 kiloda gümüş madalya alan Afyonkarahisarlı Milli Güreşçi Sümeyye Sezer, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette 17. Akdeniz Oyunları hakkında bilgiler veren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 4. sınıf öğrencisi Sezer, şampiyonluğa giden yolun kolay aşılmadığını kaydetti.

Sümeyye Sezer "Nordic sistemine göre oynanan 48 kilo karşılamalarında, Tunuslu Mario Mezien'in karşılaştım. Gümüş madalya maçı galibiyetim sonrasında, gümüş madalyanın sahibi oldum. Bu başarımda büyük katkısı olan başta hocam Dilek Erdoğan ve siz devlet büyüklerime teşekkür ediyorum” dedi.

Alınan başarıdan ve yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu ise şunları söyledi:
“Sümeyye her şeyin üstesinden gelip, çok önemli başarılar kazanmaktadır. Erkeklerin yaptıklarını, bayanlarında yapabileceklerini gösteren Sümeyye, güreş sporunu yapan nadir bayanlardan birisidir. Kendisini kutluyorum, Allah kendisine güç, kuvvet versin, yolunu açık etsin. Sümeyye’ye, gerek eğitiminde gerekse sportif çalışmalarında her türlü desteği vereceğim” dedi.

Kaynak: İHA