Kenan Sofuoğlu ve Burcu Çetinkaya Formulaz Yarışlarına Katılacak

RİZE -Dünya Süpersport Şampiyonası'nı 3 kez kazanan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile milli rallici Burcu Çetinkaya, Rize'de düzenlenecek "5. Red Bull Formulaz" yarışlarına katılacak.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal, Ardeşen ilçesinin Tunca beldesinde 18 Ağustos 2013'de yapılacak yarışla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Formulaz yarışlarının ülke çapında büyük bir organizasyona kavuştuğunu söyledi.

Bu yılki yarışa milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve milli rallici Burcu Çetinkaya'nın da katılacağını ifade eden Topal, "Red Bull ile sözleşme imzaladık. Eğer herhangi bir sağlık problemi çıkmazsa Kenan Sofuoğlu gösteri amaçlı yarışlara katılacak. Sofuoğlu'nun yanı sıra Burcu Çetinkaya da gelecek" dedi.

Formulaz yarışlarının geleneksel olarak her yıl Ramazan Bayramı'nda yapıldığını hatırlatan Topal, bu yılki organizasyonun çay hasadının tamamlanmayacağını düşünerek 10 gün gecikmeli olarak yapacaklarını ifade etti.

Topal, önümüzdeki yıllarda da yarışları ağustos ayının 3. haftasında gerçekleştirme kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA