UEFA'da karar günü

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta gözler UEFA kararına çevrildi.

Avrupa kupalarından men cezası alan Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın cezaları UEFA Disiplin Kurulu tarafından açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü Disiplin Kurulu 'nun verdiği Avrupa 'dan 2+1 yıl men cezası için savunmasını yapan sarı-lacivertliler sonuca odaklandı.
Kulüp avukatları bugün veya yarın UEFA 'dan bir açıklama gelebileceğini belirtirken, karar konusunda yönetimin bir hayli iyimser olduğu öğrenildi.

UEFA Tahkim Kurulu 'nun dosyanın usul bakımından incelenmesinde, Fenerbahçe 'nin UEFA Disiplin Kurulu 'nun 2013 UEFA Disiplin Talimatı 'nın uygulanması yönünde aldığı karara yaptığı itirazı kabul etmesi, özellikle duruşmaya getirilen tanıkların ifadeleri sonrası birçok maçtaki şüphenin ortadan kalkması, etik raporları arasındaki farkın iyi anlatılması sarı-lacivertlileri bir hayli umutlandırdı.

Öte yandan bugün çıkması beklenen karardan sonra takımın ve kulübün de birçok konuyla ilgili yol haritası belli olacak. Fenerbahçe, Tahkim Kurulu 'ndan istediği kararı alamazsa CAS 'a başvuracak. Başvuru ile birlikte CAS birkaç gün içinde sarı-lacivertli kulübün Avrupa 'ya gidip gitmemesi konusundaki tedbir kararını açıklayacak. CAS 7-8 ay sürmesi beklenen dava sırasında Fenerbahçe 'nin Avrupa 'da mücadele etmesine onay verirse büyük bir sıkıntı aşılacak. Aksi halde dava sonucu beklenecek.

Beşiktaş ise dönemin Etik Kurulu başkan ve üyeleriyle UEFA’nın merkezine çıkarma yaparak suçsuzluğunu anlatmıştı. Özellikle Etik Kurulu’nun eski üyelerinin Tahkim üzerinde olumlu bir izlenim bırakması nedeniyle Beşiktaşlı yöneticiler cezanın ertelenmesi umudunu taşıyor.

Bu arada Tahkim Kurulu 'nun Beşiktaş 'ın dosyasını da bir iki gün içinde karara bağlaması bekleniyor.