Atletizmde Hedef Büyüklerde Başarıyı Yükseltmek

ERZURUM - Fransa'da yapılan 8. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda ikinci olan Onur Aras ve Balkan Atletizm Şampiyonası'nda iki altın madalya kazanan Hakan Çeçen'in hedefinde Avrupa şampiyonluğu var.

Milli atletler, Kazım Karabekir Stadyumu yanındaki atletizm pistinde, antrenörler Nihat Bayburt, Orhan Güngör, Yavuz Bayram ve Ali Haydar Kanber nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.

Aras ve Çeçen'in antrenmanlarını takip eden Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde edilen başarının uzun vadeli çalışmalar sonucu yakalandığını söyledi.

Büyük bir özveriyle uluslararası şampiyonalarda ülkeyi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirildiğini belirten Palabıyık, şöyle konuştu:

"Atletizmde hedefimiz eski günlerde olduğu gibi büyüklerde de aynı başarıları yakalamak. Birlikte çalıştığımız yıldız sporcularımız da başarılı sonuçlar elde ediyor. Amacımız çalışmalarımızı daha yoğun hale getirip başarı çıtasını yükseltmek. Her yıl olduğu gibi bu sene yine antrenörlerimizi okullara gönderip tek tek seçmeler yapacağız. Yetenekli çocuklarımızı Türk atletizmine kazandırmayı hedefliyoruz. Şu an yaş ortalaması küçük fakat gelecek yıllarda yine şampiyon olacak adaylarımız var. Onlar da yoğun bir tempoyla çalışıyor."

-"Ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz"

Çeçen ise Denizli'de düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda hem 3 bin hem de 5 bin metrede iki ayrı şampiyonluk kazandığını anımsatarak yeni başarılar için çok çalışacağını söyledi.

Balkan Atletizm Şampiyonası'nın ardından antrenmanlara ara vermeden Avrupa Kros Şampiyonası'na hazırlanan Çeçen, "Ülkeme iki altın madalya kazandırdığım için çok mutluyum. Hedefim Avrupa şampiyonluğu yaşamak. Balkan Atletizm Şampiyonası'ndan sonra çalışmalara ara vermedim. Kasım-Aralık aylarında yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası'na hazırlanmaya başladım" dedi.

Çeçen ile çalışan milli atlet Aras da 8. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda elde ettiği başarının devamının geleceğinin sözünü verdi.

Antrenör Güngör ise yıldız atletlerin başarısının tesadüf olmadığını ifade ederek, "Sıkı bir antrenman programı geçerdik. Hedefimiz tarihe altın harflerle ismini yazdıran atletleri yetiştirmek. Ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA