Yelken Açıklaması

ANKARA - Laser 4.7 Gençler Dünya ve Avrupa Şampiyonası Macaristan'da yapıldı. Erkekler 18 yaş altı kategorisinde Bodrum Yelken Kulübü'nü temsil eden Anıl Çetin, hem dünya hem de Avrupa şampiyonu oldu.

Macaristan'ın Balaton Gölü'nde düzenlenen şampiyonaya 245 sporcu katıldı.

Şampiyonada Bodrum Yelken Kulübünden Anıl Çetin, 18 yaş altında dünya ve Avrupa sıralamasında birinciliği elde etti. Bu kategoride Macar Jonatan Vadnai ikinci, İtalyan Gianmarco Planchestainer ise üçüncü oldu.

Aynı kategoride yarışan diğer Türk sporculardan Selim Hekimoğlu 4., Can Obuter 7., Mehmet Duran Dinç 12., Uğur Esen de 18. oldu.

Erkekler 16 yaş altı kategorisinde ise Macar Vadnai birinci, Avusturyalı Conor Nicholas ikinci, Singapurlu Bernie Cheok Khoon Chin üçüncü sırayı elde etti. Bu kategoride yarışan Türk sporcu Uğur Esen 8. sırada yer aldı.

Türk yelkencilerin yer almadığı bayanlar 16 yaş altı laser radial kategorisinde de İspanyol Gonzalez Morales şampiyon oldu. Bu dalda ikinci sırayı Polonyalı Magdalena Kwasna, üçüncü sırayı ise yine İspanyol Maria Jose Marichal elde etti.

Çifte şampiyonluk yaşayan Anıl Çetin, yaptığı açıklamada, yakaladığı şampiyonlukların haklı gururunu yaşadığını belirterek, "Ülkemi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olduğum için çok mutluyum. Başarımda emeği geçenlere ve bana büyük destek olan takım arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA