Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan Açıklaması

İSTANBUL - ALİM TUNÇAY - Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, son 4 yılda bilimsel ve sistematik olarak yaptıkları performans çalışmalarının sonuç vermeye başladığını, 15 günde 50 Türkiye rekoru kırıldığını söyledi.

Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda büyük bir gelişme gösteren Türk yüzmesinin çalışmalarının sonuçlarını toplamaya devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Son dört yılda bilimsel ve sistematik olarak yaptığımız performans çalışmalarımız sonuçlarını vermeye başladı.

Akdeniz Oyunları'nda kazanılan 3 gümüş, 7 bronz madalya ve 17 Türkiye rekorunun ardından Spor Toto Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda da yüzücülerimiz 33 Türkiye rekorunu yeniledi. 15 günde kırılan 50 Türkiye rekoru ve alınan 10 madalya ile Türkiye, artık Avrupa'nın yüzmede önde gelen ülkeleri arasında yerini alma yönünde adım adım ilerliyor."

Son 3 yıldır teknik heyet, bilim kurulu ve sporcularının İçel'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları için çalıştığını vurgulayan Ahmet Mazhar Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Akdeniz Oyunları tarihinde aldığımız 9 madalyayı, bir yarışta 10 madalya alarak geçtik. Artık hedefimizi daha da büyülterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Turkcell ile başlattığımız Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi ile bundan sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya için mücadele edeceğiz. 2016 ve 2020 Olimpiyatları için hazırlıklarımız da büyük hızla devam ediyor. Bu hızla devam edersek 2020 yılında yüzme branşı Türkiye'nin en büyük ve en başarılı spor dalı olacaktır."

-"3-4 sporcumuzu Bowman olimpiyatlara hazırlayacak"

Bozdoğan, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun danışmanı olan ABD'li ünlü antrenör Bob Bowman'ın 3-4 sporcuyu olimpiyatlara hazırlayacağını açıkladı.

Bowman'ın 2014'e kadar ABD Milli Takımı'nın başantrenörü olacağını kaydeden Ahmet Mazhar Bozdoğan, "Bowman ile bu ayın 25'inde Barcelona'da, ağustos ayında da Dubai'de toplantılar yapacağız. Ona göre projelerimizi belirleyeceğiz. Bowman 2014'de kadar ABD Milli Takımı'nın başantrenörü olacak. 2014 ocak ayından itabren Türk Milli Takımı'nın danışmanı olarak görev yapacak" ifadelerini kullandı.

Belirleyecekleri 3-4 sporcuyu Bowman'ın yanına göndereceklerini dile getiren Bozdoğan, "Olimpiyatlarda madalya alabilecek 3-4 sporcuyu ABD'ye Bowman'ın yanına yollayacağız. Bu sporcularımız orada Bowman ile birlikte çalışacak" şeklinde konuştu.

-"2014'den itibaren madalya hedeflerimiz var"

Ahmet Mazhar Bozdoğan, 28 Temmuz'da Barcelona'da başlayacak Dünya Yüzme Şampiyonası'nda madalya beklentilerinin olmadığını söyledi.

Sporcularının bu sezon Akdeniz Oyunları'nı hedeflediklerini vurgulayan Bozdoğan, "Sporcularımız Akdeniz Oyunları'nda en üst seviyeye çıktılar. Önümüzdeki Dünya Şampiyonası'nda madalya beklemek doğru değil. Bu Dünya Şampiyonası hedef değildi. Bizim hedefimiz 2014'de Avrupa Şampiyonası, 2015'de Dünya Şampiyonası ve 2016'da olimpiyatlarda madalya almak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA