Gençlerbirliği'nde Gidenlerin Yeri Doldurulmaya Çalışılıyor

ANKARA - Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Metin Diyadin, geçen sezon takımın en istikrarlı ve sonucu etkileyen futbolcuları Aykut Demir, Cem Can, Azofeifa ve Vleminckx'in yerini doldurmak için çözüm üretmeye çalışıyor.

Başkent temsilcisinde sezonun tamamlanmasıyla birlikte teknik direktör Fuat Çapa ile yollarını ayıran yönetim, bu göreve uzun yıllar kırmızı-siyahlı takımın kaptanlığını yapmış Metin Diyadin'i getirerek, henüz lig yeni bitmişken hoca pozisyonundaki boşluğu doldurdu.

Teknik direktör belirsizliğini zaman kaybetmeden çözen başkan İlhan Cavcav liderliğindeki başkent kulübü yönetimi, transfer çalışmalarına da hız vererek, Çapa ile birlikte ligin yeni ekibi Kayseri Erciyesspor'a giden Cem Can, Azofefa ve Vleminckx'in boşluğunu doldurmak için kadroya takviyeler yapmaya başladı.

Kırmızı-siyahlı kulüp, bu doğrultuda gurbetçi futbolcular Mervan Çelik, Deniz Naki, Serkan Yanık, Ferhat Görgülü, Ümit Yücel Emmioğlu, Nizamettin Çalışkan, Turgutluspor'dan İsmail Köse ile Sırp Milan Smiljanic'i kadroya dahil etti. Gençlerbirliği teknik heyet ve yönetiminin golcü futbolcu arayışları ise devam ediyor.

Teknik direktör Diyadin, 2 bin 655 dakikayla takımda geçen sezonun en istikrarlı 3. futbolcusu olan Cem Can ve oyunda kaldığı 2 bin 285 dakikada kırmızı siyahlıların geçen sezon rakip filelere gönderdiği gollerin büyük çoğunluğunda "imzası" olan Kosta Rikalı Azofeifa ile sezonun ikinci yarısında geldiği başkentte attığı 9 golle kalitesini ortaya koyan Belçikalı Vleminckx ile defansın önemli ismi Aykut Demir'in Trabzonspor'a gitmesi sonrası kadroda oluşan boşluklar için çözüm arıyor.

Başkent yönetimi, attığı 5 golle skora da katkı yapan Aykut Demir'in yerini dolduracağı düşüncesiyle geçen sezon küme düşmekten son anda kurtulan Sanica Boru Elazığspor'dan 32 yaşındaki Sedat Bayrak'ı kamp yapılan Bolu'ya getirerek, yeni sezonda mücadele edecek kadroya ekledi.

Kaynak: AA