Ümit Kızların Çeyrek Final Öncesi İstatistik Liderleri Belli Oldu

Samsun’da düzenlenen Ümit Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ikinci tur maçları tamamlandı.

Tamamlanan grup maçlarının ardından istatistik liderleri de belli oldu.
İkinci tur sonunda sayı kraliçesi İspanya’dan Astou Ndour, ribaund kraliçesi Rusya’dan Ksenia Tikhonenko ve asist kraliçesi de Sırbistan’dan Aleksandra Stanacev oldu.

Çeyrek final maçları öncesi İspanya Ümit Milli Takım oyuncusu Astou Ndour 6 maç sonunda toplam 102 sayı ve 17.0 sayı ortalaması ile sayı kraliçesi olurken, İsveç Ümit Milli Takım oyuncusu Josefin Vesterberg toplamda 100 sayı ve 16.7 sayı ortalaması ile ikinci, Yunanistan Ümit Milli Takım oyuncusu Artemis Spanou’da 6 maç sonunda toplamda 98 sayı ve 16.3 sayı ortalaması ile üçüncü oldu.

Ribaunt kraliçesi sıralamasının ilk basamağında Rusya Ümit Milli Takım oyuncusu Ksenia Tikhonenko, 6 maç sonunda toplamda 77 ribaunt ve 12.8 ribaunt ortalaması ile birinci olurken, Yunanistan Ümit Milli Takım oyuncusu Artemis Spanou toplamda 67 ribaunt ve 11.2 ribaunt ortalaması ile ikinci ve Hollanda Ümit Milli Takım oyuncusu Loyce Bettonvil ise toplamda 65 ribaunt ve 10.8 ribaunt ortalaması ile üçüncü oldu.

Asist kraliçesi sıralamasında da zirvedeki isim Sırbistan Ümit Milli Takım oyuncusu Aleksandra Stanacev, 6 maç sonunda toplamda 31 asist ve 5.2 asist ortalaması ile birinci sırada bulunurken, Slovakya Ümit Milli Takım oyuncusu Barbora Balintova, 6 maç sonunda 28 asist ve 4.7 asist ortalaması ile ikinci olurken, İsveç Ümit Milli Takım oyuncusu Ellen Nystörm’de Slovak oyuncu Balintova ile aynı ortalamaya sahip olarak üçüncü sırada yer aldı.

TÜRKİYE ÜMİT MİLLİ TAKIM
Türkiye Kızlar Ümit Milli Takım Basketbol oyuncularından gruplardaki 6 maç sonunda ise sayı kraliçesi 65 sayı ile Ayşe Cora birinci olurken, 58 sayı ile Özge Kavurmacıoğlu ikinci ve 55 sayı ile Olcay Çakır’da üçüncü oldu. Ribaunt kraliçeliğinde de 46 ribaunt ile Özge Kavurmacıoğlu birinci olurken, 33 ribaunt ile Gizem Sezer ikinci ve 25 ribaunt ile Tilbe Şenyürek üçüncü oldu. Asist kraliçeliğinde ise birinciliği 15’er asist ile Olcay Çakır ve Ayşe Cora paylaşırken, 8 asist ile Merve Aydın ikinci ve 7 asist ile Özge Kavurmacıoğlu üçüncü oldu.

Kaynak: İHA