Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cibara Açıklaması

İSTANBUL - ERCAN DOĞAN - Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde yeni sezonda sarı-kırmızılı ekibin şampiyon olacağını savundu.

Cibara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezonu namağlup şampiyon tamamlayan Vakıfbank'ın aynı başarıyı gösteremeyeceğini ve hedefe kendilerinin ulaşacağını iddia etti.

"Vakıfbank bu sezon namağlup şampiyon olamayacak" diyen sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, "Bu sene biz şampiyon olmak istiyoruz. Bayan takımımız gerçekten çok güçlü oldu. Yaptığımız transferlerin kalitesi ortada. Bu sezon hem Avrupa'da hem de Türkiye'de şampiyonluğa kenetlendik" ifadelerini kullandı.

Voleybolda kulüplerin gerçekleştirdiği yatırımla rekabetin daha da üst seviyeye çıktığını belirten Cibara, "Rekabet gayet iyi. Ancak salonlarda bazen istemediğimiz olaylarla karşılaşıyoruz. Bunların da en kısa zamanda bitmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

A Milli Bayan Voleybol Takımı'nı çalıştıracak antrenörleri Massimo Barbolini'nin eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası sırasında takımın başında olmamasının sıkıntı olup olmayacağı yönündeki soruyu Cibara; "Fazla olumsuz etkilemez. Bütün programlar ona göre yapıldı. Orkun Darnel, Ataman Güneyligil ve Massimo Barbolini planları bu takvime göre hazırladı. Plan tıkır tıkır işliyor" diye yanıtladı.

-"Altyapılardan da oyuncular çıkaracağız"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cibara, bir yandan A takımını başarılara taşımaya çalışırken bir yandan da geleceğin kadrosunu oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Gündemde olan çifte lisans uygulamasıyla altyapıdaki oyuncuların gelişiminin daha fazla olacağını vurgulayan Mehmet Cibara, şunları söyledi:

"Önümüzdeki sezonlar için altyapıdan gelen oyuncularımız var. Bu sene çifte lisansın gündeme gelmesi ve federasyonun destek vermesi tüm takımlarımız için bir imkan oluşturacak. Genç takımımız geçen sezon Türkiye şampiyonu oldu. Yaşını dolduran oyuncular var. Bunların belli takımlara gitmesi lazım. O takımlara gidemeyenler için çifte lisans uygulaması harika oldu. Yaptığımız anlaşmalarla bu oyuncular sezon içinde kiralık olarak başka takımlarda oynayabilecekler. A takımımızla da antrenman yapabilecekler. Bu şekilde gelecek yıllarda takımızda direkt oynama pozisyonunda olacaklar."

Kadroda yer alan İtalyan pasör Eleonora Lo Bianco örneğini veren sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, "Dünyanın en iyi pasörlerinden Lo Bianco, iki sezondur bizde. Kadroda yer alan Gamze Alikaya'daki gelişme ortada. Kendisi milli takım seviyesine kadar yükseldi. Lo Bianco'nun önümüzdeki sezon son senesi. Bu oyuncu gittikten sonra Gamze Alikaya birinci pasör olacak. Uzun vadeli planlamalar için Nursevil Aydınlar'ı transfer ettik. Kademe kademe altyapıdan üst yapıya doğru oyuncu desteği geliyor" diye konuştu.

-Bayan ve erkek takımların Şampiyonlar Ligi'nde oynaması

Cibara, yeni sezonda hem erkek hem de bayan voleybol takımının CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini ve bunun Galatasaray tarihinde ilk kez yaşandığını dile getirdi.

Bu mücadeleyi uzun zamandır beklediklerini anlatan Mehmet Cibara, şunları kaydetti:

"Bayan voleybol takımımız zorlu bir gruba düştü. Ancak yine gruptan lider çıkmak istiyoruz. Erkek ekibimiz de güçlü bir grupta yer alıyor. Erkek takımında antrenörümüzün istediği oyuncular var. İki adaya kadar düşürdük. Birini Şampiyonlar Ligi için almayı planlıyoruz. Dünya çapında bu iki oyuncudan birini transfer ederek Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz. Şu anda milli takımda oynuyorlar. Bir hafta içinde transfer sonuçlanır."

Kaynak: AA