Milli Motosikletçi Sofuoğlu, Atv İle Gösteri Yaptı

KASTAMONU - Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Kastamonu'daki doğa kampında kalan gençlere ATV ile gösteri yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca geliştirilen "Büyük Adımlar" Projesi kapsamında Kadıdağı Doğa Kampı'nı ziyaret eden Sofuoğlu, gençlerle bir araya geldi. ATV ile bir süre şov yapan Sofuoğlu, spor spikeri Erdoğan Arıkan'la söyleşiye katıldı.

Sofuoğlu, söyleşide yaptığı konuşmada, çocukların ufak yaşlarda spora başlaması gerektiğini belirterek, kendisinin böyle bir imkanının olmadığını söyledi.

Ailesinde sporu bilen kimse olmadığını, daha çok motosiklet tamir etmeyi ve motosikleti kaçırıp kullanmayı bildiklerini ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Ortaokulu bitirdiğimde elektroniğe çok hevesliydim. Elektrik üzerine endüstri meslek lisesine gitmiştim. Lise 2'ye geldiğimde planlar değişmeye başladı çünkü motosiklet ve motosiklet yarışçısı olma hayalim başladı.

Lise 2'de hocamdan büyük fırça yemiştim. Defterime sürekli sadece imza atardım. Arkadaşlarım sorduğunda 'ünlü bir yarışçı olduğum zaman iyi bir imza atmam gerekir' diye cevap veriyordum. Hayallerim gençliğimde zaten belliydi."

-"Çok çalışmak gerekiyor"

Sofuoğlu, telafisi olmayan bir spor yaptığını vurgulayarak, yarışların 45 dakika sürdüğünü, ufak bir hatayla her şeyin bittiğini ve sıfır puan alındığını anlattı.

Spor spikeri Arıkan'ın 'yetenek mi, çalışmak mı' sorusu üzerine Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya şampiyonu olmak için ne gerekiyor' sorusu sorulduğunda 3 şey söylüyorum. Her şeyin başında bir, yeteneğinizin olması gerekiyor. Hangi dalı yaparsanız yapın. Yaptığınız sporun başında yetenek ve sonra da çok çalışmak gerekiyor. Çok çalışmak gerekiyor ki yeteneğinizi geliştirebilesiniz. En son gereken şey ise tecrübe. Hepsi birleştiği zaman şampiyonluk geliyor. İnanıyorum ki motor sporlarında bizde bu vardı."

Sofuoğlu, söyleşinin ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA