Kubilay Türkyılmaz, Fıfa’ya Konuştu

Türkiye’nin 2013 Fair-Play Elçisi olan Kubilay Türkyılmaz FIFA’nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.


“GELECEKTE EN ÜST SEVİYEDE FUTBOLCU OLACAK GENÇLERE TANIKLIK ETTİĞİMİZE İNANIYORUM”
FIFA U20 Dünya Kupası'ndaki futbol kalitesinin çok iyi olduğunu söyleyen Kubilay Türkyılmaz, “Gelecekte en üst seviyede futbolcu olacak gençlere tanıklık ettiğimize inanıyorum. Organizasyon tamamen müthişti. Böyle global turnuvaların perde arkasını birinci elden görebildim. Televizyonda çok fazla turnuva izledim ancak bu tamamen farklı bir tecrübe. Biz burada bir aile gibiyiz” dedi.

“IRAK RUHUYLA BENİ ETKİLEDİ”
En çok etkilendiği takımları anlatan Kubilay, "İlk ve en önemlisi olarak, kalitesiyle Fransa’yı söyleyebilirim. Irak da ruhuyla beni etkiledi. Kolombiya’yı izlemekten de keyif aldım ancak erken elenmelerine şaşırdım. Ayrıca Kore’nin organizasyonu ve uyumundan da etkilendim” diye konuştu.

"QUİNTERO ŞÜPHESİZ Kİ FUTBOLUN YILDIZLARINDAN BİRİ OLACAK”
Kolombiyalı futbolcu Juan Qunitero’nun olağanüstü olduğunun altını çizen Kubilay Türkyılmaz, "Böyle devam ederse Messi ayarında bir oyuncu olabilir. Gösterdiği soğukkanlılık genç bir oyuncu için inanılmazdı. Quintero şüphesiz ki futbolun yıldızlarından biri olacak” ifadelerini kullandı.

“KENDİ KULÜPLERİNDE YETERİNCE OYNAYAMADIKLARI İÇİN OYUNCULARDA TECRÜBE EKSİKLİĞİ VARDI”
Ev sahibi olduğundan dolayı Türkiye’den beklentilerin yüksek olduğunu belirten Türkyılmaz, “Kendi kulüplerinde yeterince oynayamadıkları için oyuncularda tecrübe eksikliği vardı. Fransa turnuvadaki en güçlü takımlardan biri ve Türkiye’ye elenselerdi şaşırırdım” açıklamasını yaptı.

“GENÇ TAKIM SEVİYESİNDE OYNAMA FIRSATIM HİÇ OLMADI”
Kendi gelişiminin çok hızlıca olduğunu anlatan Kubilay Türkyılmaz, “İsviçre’de futbol oynarken 6 aylık sürede 5 kez İsviçre A Milli Takımı’na gitmiştim. Genç takım seviyesinde oynama fırsatım hiç olmadı. U20 Dünya Kupası’nda oynama fırsatım olmasını isterdim ama o zamanlar U20 Dünya Kupası şimdiki kadar önemsenmiyordu. Örneğin; eskiden futbolcular 26 yaşında profesyonel futbol kariyerlerine başlarken, şimdilerde genellikle 16-17 yaşında başlıyorlar” şeklinde konuştu.

“BİR TAKIMIN PARÇASI OLMAK, GELECEKTE ONLARA ÇOK YARDIMCI OLACAK”
Uluslararası büyüklükte bir turnuvada oynamanın futbolculara büyük tecrübe kazandırdığını söyleyen Türkyılmaz, “Bir takımın parçası olmak, böyle önemli bir turnuvanın bir parçası olmak ve bu turnuvaya hazırlanmak, gelecekte onlara çok yardımcı olacak” dedi.

“UÇAKTAN TAKIM OTOBÜSÜNE TARAFTARLAR TARAFINDAN TAŞINDIM”
Galatasaray formasıyla Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığını asla unutmayacağını söyleyen eski futbolcu, “Oynadığım stadyumlardan tamamen farklıydı. Tünelden geçip sahanın içine girer girmez, yorgun olsam bile kendimi gençleşmiş hissediyordum. Taraftarlar sizi daha güçlü hissettiriyordu. Manchester United maçından sonra İstanbul’a döndüğümüzde, bana hep çok değer verildi.

Uçaktan takım otobüsüne taraftarlar tarafından taşındım. İnanılmazdı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE FORMASI GİYEN BİR FUTBOLCUNUN İNGİLTERE’YE GOL ATMASINI BEN DE ÇOK İSTERİM”
Milli takımlar seviyesinde Türkiye’nin İngiltere’ye hiç gol atamadığını ve kendisi İsviçre forması ile İsviçre’ye gol attıktan sonra çok gururlandığını belirten Kubilay, “Türkiye forması giyen bir futbolcunun İngiltere’ye gol atmasını ben de çok isterim ve benim görüşüm biz bunu yapmaktan daha kabiliyetliyiz” diye konuştu.

“PROFESYONEL FUTBOLCULAR GELECEK JENERASYONLARA ÖRNEK OLDUKLARINI DAİMA HATIRLAMALI”
Futbolun dünyanın dört bir yanındaki gençler için çok önemli bir şey olduğunu söyleyen Kubilay Türkyılmaz, “Onlar bizi televizyonda izliyor ve gelecekte bir yıldız olmanın hayallerini kuruyor. Biz onların gelişiminden sorumluyuz ve sadece saha içinde değil. Bir rakibinize karşı ayrımcılık yaptığınızda sadece onu etkilemezsiniz, binlerce genç çocuğa kötü örnek olursunuz. Profesyonel futbolcular gelecek jenerasyonlara örnek olduklarını daima hatırlamalı” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA