Bozüyükspor Hakkında Açılan Kapatma Davası

BİLECİK - Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Bozüyükspor'un kulüp Başkanı Cengiz Özkan, kulüp hakkında açılan kapatma davasına ilişkin, "Bozüyükspor'u küçük düşürmek için, futbol camiasında bu tür ahlaktaki futbolcular ve menfaat sağlamak isteyen avukatlar, rant elde etmenin hesabına gittiler" dedi.

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, Bozüyük Sulh Hukuk Mahkemesince alınan kararın, kesinleşmiş bir karar olmadığını dile getirdi.

Davayla ilgili basında çıkan haberlerde kararın, "kulüp yöneticilerinin verdiği bir kararmış" gibi aktarıldığını belirten Özkan, "Böyle bir şey söz konusu değil. Futbolcu arkadaşlar, alacaklarından dolayı kulübe kapatma davası açmışlar. Bundan dolayı da kulübümüze bir mahkeme kararı geldi. Bu karar, kesinleşmiş bir karar değil" ifadelerini kullandı.

Açılan davada, 4 futbolcunun alacak davası dışında imzaladıkları makbuzların olduğunu hatırlatan Özkan, şöyle konuştu:

"Futbolcular, Faruk Temiz, Ömer Şengöz, Arif Alemdar ve Berk Baran'ın derneğe açtığı alacak davasının dışında, imza attıkları makbuzlar var. Bu mahkeme süreci devam ederken, paranın alınıp alınmadığı netleşmeden, mahkeme sonuçlanmadan, kamuoyunu yanıltıcı bir haber sundular. Bozüyükspor'u küçük düşürmek için, futbol camiasında bu tür ahlaktaki futbolcular ve menfaat sağlamak isteyen avukatlar, rant elde etmenin hesabına gittiler. Belki de dava sonrasında Ömer Şengöz, geçen yıl takımsız kalarak, Bozüyükspor'da forma giyip, ardından Sarıyer'e transfer oldu. Attığı imza dışında, Bozüyükspor'a 150 bin lira borçlu çıkacak. Daha bu davasının sonucuna güvenmeden kendisi ile beraber 30 kişinin emek sarf edip takımı ligde tutmaya çalışan arkadaşlarının hakkına tecavüz etmiştir. Bu takım, 'ligde kalsın, düşmesin, kulüpler kapanmasın, futbol oynayacak gençlerin önü açılsın' diye herkes mücadele ederken, kimsenin amacı kapatma davası değildi."

Kulüp olarak, dava hakkında Yargıtay'a başvuru yaptıklarını anlatan Özkan, şunları söyledi:

"Bozüyükspor'un geliri, mal varlığı olmadığını iddia etmişler. Bizim gelirimiz de mal varlığımız da var. Borçlarımızı aksamalı da olsa ödeye ödeye giden bir kulübüz. Fakat buradaki asıl amacı avukat ile Bozüyükspor'dan ekmek yiyen 4 futbolcunun kendilerinden başka kimseyi düşünmeden, Bozüyükspor'a karşı yaptıkları hatalı bir davranış olarak görüyoruz. Kendileri hakkında da zaten hukuki süreci başlatıyoruz. Bizim bu dönem yapacağımız transferlere de reklam anlaşmalarına da büyük bir darbe vurmuşlardır. Şimdi, herkesin kafası karıştı Bozüyükspor kapanıyor mu diye."

Kaynak: AA