Beylikdüzü’nde İftar Heyecanı

“Ramazan Beylikdüzü’nde yaşanır” sloganıyla yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl da birçok Ramazan etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan 5. Ramazan Etkinliklerinde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 30 gün boyunca sürecek olan programlara tüm vatandaşları davet ettiğini bildirdi. Beylikdüzü Belediyesi, her yıl düzenlediği Ramazan Ayı Etkinlikleri’ne bu yıl Ramazan’ın ruhunu yaşatan programları vatandaşlarla buluşturuyor. Ramazanın ilk gününde Fatih Sultan Mehmet Camii avlusunda düzenlenen büyük iftar yemeğine Beylikdüzü halkı büyük ilgi gösterdi. İftara katılan Belediye Başkanı Uzun, iftar öncesi vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, Ramazan aylarını kutladı.

İftarın ardından Beylikdüzü Ramazan Kasabası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Uzun, Mehteran Takımı'nın gösterisi eşliğinde Ramazan Kasabası'nı ilçe halkının hizmetine sundu. Yaptığı konuşmada vatandaşları Ramazan etkinliklerine davet eden Uzun, “4 yıl önce ‘Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır’ sloganıyla yola çıktık. Her geçen yıl çıtayı daha da yükselttik” dedi.

Başkan Uzun, “Ramazan ayı boyunca yine ilçemizin 10 farklı noktasında iftarlar verilecek. Boğaz turları da yaklaşık 1 hafta daha sürecek ve vatandaşlarımızla İstanbul Boğazı’nın güzellikleri arasında iftar açacağız. Ramazan Kasabası’nda ise her akşam renkli etkinliklerimizle, komşularımızla bir araya geleceğiz. Bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

Etkinlik Ömer Toraman ve arkadaşlarının çocuklar için hazırladığı birbirinden güzel şarkıları ile devam etti. Gecenin sonunda sahne alan Mehmet Çelik ise gönülleri mest eden birbirinden güzel ilahileri ile alanı dolduran vatandaşlara tasavvuf konseri verdi.

RAMAZAN BOYUNCA KONSER VE YARIŞMALAR OLACAK
Beylikdüzü’nde geleneksel hale gelen ve Ramazan Kasabası’ndaki sahne, bu yıl da sevilen sanatçıları, ilahiyatçıları ve birbirinden renkli programları vatandaşlarla buluşturuyor. İlk akşamdan Mehteran takımının coşkulu gösterisiyle açılan alan, Ramazan ayı boyunca önemli konukları ağırlayacak. Ahmet Özhan, Mehmet Emin Ay, Bedirhan Gökçe, Senai Demirci, Kenan Işık, Dursun Ali Erzincanlı ve Reha Yeprem gibi sevilen ilahiyatçı, yazar ve sanatçıları da ilçe halkıyla buluşturacak. Maceracı Murat’ın sunumuyla yapılan yarışma ve programlar herkesi coşturacak.

Kaynak: İHA