Bayraklı'da Şampiyon Belediyespor...

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Şeref Karayalçın futbol Turnuvası çekişmeli final müsabakası ile sona erdi.

8 takımın kıyasıya yarıştığı karşılaşmalar sonrası Bayraklı Belediyespor şampiyonluğu göğüsledi. Kupa törenine katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçeye 2 yeni futbol sahası kazandıracakları müjdesini vererek, minik sporcuların gönlünü fethetti.
Şehit Ümit Boz Tesislerinde Bayraklı Belediyespor’un ev sahipliği yaptığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya, Karşıyaka Belediyespor, Buca Belediyespor, Bornova Belediyespor, Soğukkuyuspor, Onur Gençlikspor, Smyrna Manavkuyuspor ve İzmir Demirspor takımları katıldı.

13 yaş altı sporcuların mücadelesi kıran kırana geçti. 25’er dakikalık tek devreden oluşan maçlara genç futbolcuların yanı sıra veliler ve futbolseverler de ilgi gösterdi. Şehit Ümit Boz Tesislerinde oynanan final maçında İzmir Demirspor ile Bayraklı Belediyespor karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten mücadele sonrası gerçekleştirilen seri penaltılarda 5-3'lük skor yakalayan Bayraklı Belediyespor şampiyonluğa uzanırken, rakip takım futbolcuları da üzüntü yaşadı. Bayraklı Belediyesi Gençlik ve spor Kulübü’nün organize ettiği 3'üncü Şeref Karayalçın futbol turnuvası finali sonrası dereceye giren takımlar ile sporculara kupa ve madalya verilirken, antrenörleri de plaket ile ödüllendirildi.

Turnuvanın kapanış törenine alkışlar eşliğinde gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a sporcuların ilgisi büyüktü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvanın devamını sağlayacaklarını belirten ve Karayalçın ailesiyle birlikte ödülleri dağıtan başkan Karabağ, “Şeref abimiz sporu seven biriydi. Siz sporcular da sizin şerefiniz olan antrenörlerinizin değerini bilin. Zor imkanlarla sizlere büyük emek veriyorlar. Sizler de antrenörlerinize yakışır sporcular olun. Doğançay ve Onur mahallelerinde resmi müsabakaların oynanmasına elverişli 2 yeni futbol sahası daha yapacağız. Şehit Ümit Boz'un tribünlerini de artıracağız. Ümit ediyorum ki; yabancı futbolculara milyon dolarları veren büyük kulüpler bir gün buralara gelip, sizleri transfer etmek isteyecek. Bizler sizlerin spor yapabilmesi için salonlar, sahalar açacağız, yenileyeceğiz. Sizler de bu tesislere sahip çıkacaksınız” diye konuştu.

Kaynak: İHA