8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası

ANKARA - Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası Ukrayna'da başladı.

Donetsk kentinde yapılan ve IAAF'a üye 174 ülkenin katıldığı şampiyonanın ilk gününde piste çıkan sporculardan erkekler 400 metrede Batuhan Altıntaş, 47.50'lik derecesiyle serisinde birinci oldu ve yarı finale yükseldi. Türk sporcu yarın yapılacak yarı finalde mücadele edecek.

Şampiyonada yarışan diğer Türk sporcular ise sabah seansında serilerinde başarılı olamayarak, elendi.

Erkekler 400 metrede Berk Köksal serisinde 7, bayanlar 1500 metrede Fatma Arık serisinde 11. ve aynı yarışta Nuran Satılmış serisinde 13. olarak şampiyonaya veda etti. Bayanlar 400 metrede piste çıkan Büşra Yıldırım ise hatalı çıkış yapınca elenmekten kurtulamadı.

Yine sabah seansında erkekler 100 metrede Miktat Kaya ve bayanlar 100 metre engellide Serenay Hasibe Fil serisilerinde 6. olarak elendi.

Şampiyonanın akşam seansında ise bayanlar 400 metre engellide serisinde Büşra Yıldırım 1:03.82 ile 7, bayanlar 100 metrede, serisinde 12.35'lik derecesiyle Yudum İliksiz 5, erkekler 2 bin metre engelli yarışında Ömer Tuncer, 6:03.96 ile en iyi derecesini yapmasına rağmen 7. sırada yer alarak elenmekten kurtulamadı. Erkekler 800 metrede yarışan Serdal Karataş, diskalifiye edildi.

Şampiyonada Türkiye Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı ve IAAF Teknik Görevliler Paneli üyesi Can Korkmazoğlu, IAAF Konsey üyeleri Polonyalı Irena Szewinska ve Brezilyalı Roberto Gesta De Melo ile birlikte İtiraz Jürisi Üyesi olarak görev yapıyor.

Kaynak: AA