Taekwondo Türkiye Yıldızlar Şampiyonası Başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Taekwondo Türkiye Yıldızlar Şampiyonası yarın Kayseri’de başlayacak.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde yapılacak olan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Taekwondo Türkiye Yıldızlar Şampiyonası Kayseri’de 5 Temmuz’a kadar devam edecek. Yaklaşık bin 500 sporcunun katılacağı şampiyonada sporcular, birbirleri ile yarışacak ve şampiyon olmak için ter dökecek.

Şampiyona öncesi düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, “Son günlerde Kayseri’de gerçekleştirilen çok önemli spor etkinliklerinden birine daha Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapıyoruz. U-20 Dünya Kupası ilimizde gerçekleşmekte. Aynı zamanda bu akşam Uluslararası Erciyes Cup Tenis Turnuvası’nın ev sahipliğini de yapacağız. Taekwondo şampiyonasına da ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Üstünel, “81 ilden 900'ü bayan ve 600’ü erkek toplam bin 500 sporcunun katılımını öngörüyoruz. Turnuva 5 Temmuz’da sona erecek. Ben katılımcılara ve antrenörlere üstün başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Özen de, “Ülkemiz spor sürecinde antrenör arkadaşların destekleriyle biz çıta yükseltmekteyiz. Akdeniz Oyunları’nda kırılmadık rekorları antrenör arkadaşlarımızın sayesinde kırdık. Ülkemiz sportif alanda olimpiyat gibi organizasyonları yapacak düzeye geldiğine canı gönülden inanıyoruz. Bunların temele taşları da antrenörlerdir. İlimiz olarak da biz 2013 spor etkinlikleri ile geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Elçi ise, “Kayseri’de bir spor şehri haline geldi. Bu salonda 3. Türkiye Şampiyonası’nı yapıyoruz. Bu tür salonlarda müsabaka yapmanın özlemini çekiyoruz. Türkiye’nin bütün illerinde bu tür salonların olmasını isteriz. Biz de bu salonlarda rahat bir şekilde organizasyonları yapmak isteriz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA