Plaj Voleybolunda Final Maçları Nefes Kesti

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde gerçekleştirilen 18. Uluslar arası Plaj Voleybol Turnuvasında final maçları organizasyona damgasını vurdu.

Erkekler kategorisinde milli takım sporcularının da yer aldığı turnuvada İsmail Dericioğlu-Sakıp Karalı ikilisiyle Soner Erdoğmuş-Bilal Tanrıverdi finalde karşı karşıya geldi. 2-0 üstünlüğü yakalayan Soner- Bilal ikilisi, üçüncü setin sonlarına doğru İsmail-Sakıp ikilisinin direnişiyle karşılaştı. 2-0’dan sonra üç seti üst üste alan İsmail Dericioğlu-Sakıp Karalı ikilisi, 18. Lapseki Uluslar arası Plaj Voleybolu Turnuvasının şampiyonu oldu. Bu skorla Soner Erdoğmuş-Bilal Tanrıverdi turnuvada ikinci sırada yer alırken Tayga Baltacıoğlu-Emir Kavuzlu üçüncü oldu.

Bayanlar Sıralamasında birincilik kürsüsüne İzolda-Viktoria ikilisi çıktı. Esra Köksala-Emel Demirkol Çetin ikinci olurken Romanya’dan gelen Simimo Cartis ile Liliama Priotesa ikilisi üçüncülüğü paylaştı. Turnuvanın en centilmen takımı yapılan oylamalar sonucu Cüneyt Dağcı ve Ufuk Karaburun seçildi. Turnuvada erkekler kategorisinde birinciye 2.000 lira, ikinciye 1.500 lira ve üçüncüye 1.250 lira para ödülü verildi.

Bayanlar kategorisinde birinci olan takım 1.500 lira para ödülü alırken, ikinci takım 750 lira, üçüncüye ise 500 lira para ödülünün sahibi oldu.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, 2013 yılında gerçekleştirdikleri 18. Uluslar arası Plaj Voleybolu Turnuvasının çekişmeli final maçlarıyla sona erdiğini kaydetti.

Ülke içinden ve yurt dışından Lapseki ilçesine gelen tüm sporculara şükranlarını ileten Başkan Ekim, 2014 yılında daha katılımcı ve fiziki şartları daha da iyi bir organizasyon beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA