Milli Kayakçılar, Kastamonu'da Kampa Girdi

KASTAMONU - Gençler, Yıldızlar ve Çocuklar Tekerlekli Kayak Milli Takımı, 24 sporcuyla Kastamonu'da kampa girdi.

Milli takım antrenörlerinden Muhammed Kızılarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı'nda başlayan kampın 8 Temmuz'a kadar devam edeceğini belirtti.

Ilgaz Dağı'nın kayak branşı için antrenman yönünden elverişli şartlara sahip olduğunu ifade eden Kızılarslan, "Burada özel antrenman yöntemleriyle çocuklarımızı sezona hazırlıyoruz. Buradaki çalışmalarımız sonucunda çocuklarımız yarışmalarda başarılı olup, daha sonra büyükler kategorisinde yarışmaya başlayacaklar. Daha sonra da inşallah olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecekler" şeklinde konuştu.

Kızılarslan, tekeklerli kayağın dayanıklılık sporu olduğunu kaydederek, spor branşları arasında zorluk derecesinde ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.

Türkiye'de kayak sporuna destek ve katılımın gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Kızılarslan, şöyle devam etti:

"Gün geçtikte sporcu, imkanlar ve başarıya yönelik yöntemlerden uygun olanları hazırlanmaya başlandı. Zaten Kayak Federasyonu bu konularda son derece hassas. Bünyesinde bulundurduğu her branşın en iyi şekilde gelişim sağlaması için katkılarını ve desteklerini esirgemiyorlar. Bize verilen bu desteklerle bulunduğumuz şehirlerde ilk önce en iyi şekilde çalışıp, dünya çapında sporcular yetiştirmek için çalışacağız."

-Milli sporcular, Yunanistan'da Dünya Şampiyonası'na katılacak

Milli takım antrenörlerinden Osman Yılmaz ise kampa katılan çocukların birçoğunun Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu ifade ederek, sporcuların yaz aylarında Dünya Kupası şampiyonalarına, kışın da Balkan ve Gençler Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını anlattı.

Yunanistan'daki Dünya Kupası Şampiyonası'nda gençler kategorisinde yarışacak Mustafa Çizintaş da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını belirtti.

Hicran Akpınar da ilk defa Dünya Kupası Şampiyonası'na katılacağını vurgulayarak, "Bunun mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. İnşallah orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip madalyayla döneceğiz. Bunun için çok mutluyuz herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA