İfca Dünya Sörf Şampiyonası Başladı

İZMİR - Uluslararası Funboard Sınıf Birliği çocuklar, gençler ve masterlar dünya sörf şampiyonası Çağla Kubat'a ait sörf okulunun ev sahipliğinde yapılan antrenmanlarla başladı.

Açılış töreninde konuşan, şampiyonaya ev sahipliği yapan Çağla Kubat, Alaçatı'nın dünyanın önemli sörf parkurlarından biri olarak kabul edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"IFCA ilk kez bu şampiyonayı Türkiye'de yapmak istediğini ilettiğinde büyük heyecan duydum. Çağla Kubat Academy olarak ev sahipliği yaptığımız şampiyonanın organizasyonunu Gorbon Sports Management ile birlikte üstleniyoruz. Şampiyonanın ülkemizde gerçekleşmesine olanak tanıyan ana sponsorlarımız Vestel ve Mobotix ile destekçilerimize teşekkür ederim. Yarıştığım böyle önemli bir şampiyonanın organizasyonunda da yer almak heyecanımı arttırıyor. Tüm yarışçılara iyi şanslar diliyorum."

Şampiyonanın ana sponsorlarından Vestel'in pazarlama iletişim grup müdürü Feza Turunçoğlu Erim de dünyanın dört bir yanından sporcuları Alaçatı'da buluşturan organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenmenin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Dünyanın en iyi sörf parkurlarından biri olan Alaçatı'da gerçekleşen bu organizasyonun hem Türkiye'nin tanıtımı hem de yeni yıldızların doğması için son derece önemli olduğunu belirten Erim, "Çağla Kubat gibi gurur kaynağımız olacak genç sporcularımızı şampiyona sonunda kupa alırken görmeyi diliyoruz" dedi.

Çocuklar, gençler ve masterlar olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak yarışlar, 6 Temmuz'daki ödül töreniyle tamamlanacak.

Kaynak: AA