Erciyes Cup Tenis Turnuvası’nın Galası Yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Erciyes Cup Tenis Turnuvası’nın galası yapıldı.

Harikalar Diyarı içerisinde bulunan tenis kortlarında düzenlenen galaya Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, FIFA heyeti, Uluslararası Tenis Federasyonu yetkilileri, tenis sevenler ve davetliler katıldı.

19 ülkeden gelen 47 tenisçi bir hafta sürecek olan turnuvada mücadele edecek. Erciyes Cup Tenis Turnuvası’na Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Programda bir konuşma yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Bir sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri’nin son dönemlerde spor kenti olarak anılması için ilimizde pek çok etkinlik yapılıyor. Geldiğimin ilk günü Cumhurbaşkanlığı Kupası’na ev sahipliği yapmıştık. Kayseri adına bu tür etkinlikler çok önemli bir yer tutmaktadır” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, “Şehir dediğimiz yer bizim anamız gibi, atamız gibi, yarimiz gibi veya vatanımız gibi olan yerdir. Oraya bir bağlılığımız vardır. Orada yaşamaktan, kalmaktan doğrusu zevk almalıyız. Oradaki ortamı cennete çevirmek veya tam tersi yaşanmaz bir hale getirmek bizim elimizdedir. Yerel yönetimler insanların beklentilerine cevap verecek bir çalışma içindelerse o bölgede yaşayan insanlar mutlu olurlar” ifadelerinde bulundu.

Turnuva hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel ise, “Erciyes Cup Uluslararası Tenis Federasyonu ile işbirliği sonucu ev sahipliği elde ettiğimiz bir organizasyondur. Organizasyona bugün itibariyle startı veriliyor. Bu organizasyona iştirak için şu anda 19 ülkeden toplam 47 sporcu ilimizde misafirimizdir. Her kıtadan farklı ülke mensuplarını bir araya getiren önemli bir organizasyondur. Bizler de Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak bu nitelikteki bir organizasyona ev sahipliği yapmanın arkadaşlarımla birlikte onurunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA