Barrichello: 'türkiye’den Formula 1 Pilotu Çıkar'

Brezilyalı Formula 1 pilotu Rubbens Barrichello, Türkiye’nin trafiğinin kendi ülkesinde de aynı olduğunu belirterek, Türkiye’den de başarılı F1 pilotu çıkabileceğini söyledi.

F1 pilotu Rubbens Barrichello, Airplus Aviation Genel Müdürü Murat Pura’nın davetlisi olarak iki günlüğüne özel jeti ile Antalya’ya geldi. Brezilya’da özel jeti ile Antalya’ya gelen Barrichello, Yat Limanı’ndaki Club Arma’da onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Yemek öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Barrichello, Murat Pura ile çok iyi arkadaş olduklarını belirterek, kaç kez davet edilmesine rağmen fırsat bulup gelemediğini söyledi.

Uygun zamanının olması nedeniyle Pura’nın davetine katıldığını söyleyen Barrichello, “Antalya çok güzel bir şehir, Brezilya’dan bir çok insan buraya gelmek ister ve gelir. Benim içinde buraya gelmek çok büyük zevk ve mutluluktu” dedi.

Formula 1 İstanbul hakkında da görüşlerini bildiren Barrichello, “İstanbul çok güzel şehir. Oradaki yarışı da çok seviyordum. İlk sekizi de görmem çok güzeldi. İstanbul’da yarış olmaması kötü. İnşallah tekrar orada yarış başlar. Ve bende oraya gelir yarışırım” diye konuştu.

Barrichello, F1 yarışlarının hükumet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Brezilyalı Formula 1 pilotu Rubbens Barrichello, 1993 yılında yarışmaya başladığını belirterek, "1997 yılında evlendim. Evlendiğimden bu yana da hayatımda pek bir şey değişmedi. Dünyayı gezdim. Dünyaya baktım. Belki arabada hızlı yaşadım ama hayatımda çoluk çocuk sahibi bir babayım"dedi

TÜRKİYE’DEN F1 PİLOTU ÇIKAR
Basın mensuplarının Türkiye’den F1 pilotu çıkar mı? sorusuna ise Brezilyalı Formula 1 pilotu Barrichello, "Bizim ülkemizde aynı buradaki gibi trafik var. Bugün ters yoldan bir kamyon üzerimize geldi. Bizim ülkemizde de trafik böyle olduğu için hızlı yarışçılar çıkıyor. Bugün ben bunları gördükten sonra garanti buradan en iyi yarışçılar çıkabilir” şeklinde cevap verdi

Türkiye'de 2 gün kalacak olan Formula 1 pilotu Rubbens Barrichello, Kapodokya ve İstanbul gezisinin ardından ülkesi Brezilya’ya dönecek.

Barrichello’ya Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer’de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA