Akşehir'de Düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

KONYA - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2013 yılı Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Akşehir Açık Hava Tiyotrosu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan ilçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Anadolu'nun tüm renklerini bir kez daha Akşehir'de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Akşehir'de bu etkinliğin her yıl yapılması için belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarınıifade eden Oğul, desteği olan herkese teşekkür etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu da bir kez daha Akşehir'de olmaktan mutluluk duydukları dile getirdi.

Yarışmalarda Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz kategorilerinde 21 ekip birincilik için hünerlerini sergiledi. Geleneksel Dal yarışmasında birinciliği Malatya Kurhan Spor Kulübü kazanırken, Geleneksel Dal yarışmasında ise Tekirdağ Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü kazandı.

Yarışmada dereceye giren gruplara kupaları ilçe protokolü tarafından verildi.

Etkinliğe, Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir İlçe Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA