Yiğitler Er Meydanında Güreşiyor

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşler, tarihi Kırkpınar meydanını aratmadı.

Yiğitler, er meydanında birincilik için kıyasıya mücadele etti.
Kağıthane Belediyesi’nin, Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Kağıthane’de düzenlediği yağlı güreşler tarihi Kırkpınar güreşlerini aratmadı. 700 tane güreşçi, 40 tane başpehlivan; birincilik için er meydanında kıyasıya mücadele etti. Yiğitler meydanda ter dökerken, vatandaşlar da onlara destek verdi.

Kağıthane Güreşler Ağası Yusuf Yoldaş, ata sporu olan güreşin diğer spor dalları gibi bütünleştirici olduğunu belirterek, “Spor her şeyin üstündedir. Spor kardeşliktir, barıştır. Bu barışı ve huzuru yansıtmaya çalışıyoruz. Bugünlerde buna çok ihtiyacımız var. Kırkpınar’ı aratmayacak, Kırkpınar öncesi tüm güreşçiler burada. Burada yaklaşık 700 tane güreşçi var. Kırkpınar’ın en ünlü 40 başpehlivanı burada” diye konuştu.

Antalya’dan yarışlara katıldığını belirten güreşçi Fevzi Kaplan, “9 seneden beri bu işin içindeyim. Küçük orta büyük boy yapıyorum. Hedefim küçük orta büyük boyda derece yapıp, bir üst boya çıkmak. Rakipler iyi, herkes çalışıyor” dedi.

Başaltı güreşçisi Aydın Koçyiğit ise, “Kırkpınar’a hazırlık maksadıyla bugün buraya geldik. Güzel bir ortam var. Seyirci çok. 87’den beri güreşin içindeyim. Gençler hızlı, gençlerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Kolay bir spor değil” şeklinde konuştu.

Yiğitlerin er meydanındaki çekişmeli mücadelesi gün boyu devam edecek.

Kaynak: İHA