U20 Dünya Şampiyonasına Doğru

U20 Milli takım Kaptanı Artun Akçakın, “Büyük bir turnuvaya hazırlanıyoruz.

Bundan dolayı heyecanlıyız” dedi.

U20 Milli Takım Kampı Düzce’de sürüyor. Kampı değerlendiren takım kaptanı Artun Akçakın, kampın çok güzel geçtiğini belirterek, “Büyük bir turnuvaya hazırlanıyoruz. Bundan dolayı heyecanlıyız. Çalışmalarımız iyi sürüyor. Buradaki kampımızı tamamladıktan sonra Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Bu hazırlık sürecinin ardından turnuvaya hazır hale gelmiş olacağız. Turnuvada da elimizden gelenin en iyi sini yaparak ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Gurubumuzda Kolombiya biraz ön planı çıkıyor. Ancak ilk maçımız olan El Salvador maçını kazandığımız taktirde iyi bir hava yakalayarak guruptan rahatlıkla çıkacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Milli futbolcu Salih Uçan, yetenekli bir takım olduklarını ifade ederek, “Çok yetenekliyiz, geriye tek bir şey kalıyor oda takım olabilmek. Dünya kupası maçı öncesinde bir hazırlık maçı yapacağız. hazırlık maçı sonrasında ki ilk gurup maçımızda başarılı olduğumuz takdirde finale kadar emin adımlarla gideceğimize inanıyorum. Buradaki tüm arkadaşlarımız çok heyecanlılar. Bu heyecanı üstesinden gelmeliyiz. Her şeyden önce takımın başarısını düşünüyoruz. Takım başarısını yakaladığımız taktirde bireysel başarılar gelecektir” diye konuştu.

Ay-yıldızlı futbolcu Sadık Çiftpınar ev sahibi olmanın büyük bir şans olduğunu ifade ederek, “Bu şansı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Hem takım için hem kendimiz için önemli bir turnuva elimizden gelinin en iyisini yaparak hem kendimizi hem ülkemizi en iyi şekilde göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldız futbolcu Messi ile buluşmasından da bahseden Sadık, “Messi’nin yanına giderken rüyada gibiydim. Çok güzel bir duyguydu. Fakat artık sadece U20 dünya kupasına odaklandık en iyi şekilde mücadele ederek finale adımızı yazdırmak istiyoruz. Takım olarak başarılı olmak istiyoruz. Futbol sahaha oynanıyor, televizyonda izlendiği gibi olmuyor” ifadelerini kullandı.

Almanya’da U17 Milli Takımı’nda da oynayan Hakan Çalhanoğlu ise, “Alman Milli Takımında oynadığım dönemde hiçbir duygu yaşamadım. Türk milli takım forması giydiğimde tüylerim diken diken oluyor. Bir daha dönmeyi düşünmüyorum inşallah A Milli Takım formasını da giymek nasip olur” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA