Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi

Ordu -Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Ordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Samsun Engelli Gücü'nü 68-58 mağlup ederek Süper Lig'e çıktı.

Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanan maçta Ordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ilk periyodu 18-16 önde kapattı. İkinci periyoda da iyi başlayan konuk takım, ilk devreyi 38-32 üstün tamamladı. Maçın üçüncü periyodunda da üstün oyununu ve bu periyodu 54-42 önde tamamlayan Ordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı son periyotta da bu üstün oyununu sürdürerek, karşılaşmayı 68-58 kazanmayı başardı. Ordu Belediyesi bu sonuçla Süper Lig'e yükseldi.

-"Süper Lig'i hak ettik"-

Maçın ardından AA muhabirine açıklama yapan Ordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Takımı Antrenörü Cem Aslan, Süper Lig'i sonuna kadar hak ettiklerini söyledi.

Sezon başından beri Süper Lig'e çıkabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Aslan, "Bir sezon kıntığımız terin karşılığını aldık. Artık Süper Lig'deyiz. Tüm Ordululara hayırlı olsun." dedi.

Aslan, Süper Lig'e çıkmak adına sezon boyunca ellerinden gelen gayreti gösteren oyuncularını da tebrik etti.

Kaynak: AA