Şanlıurfa'dan Barselona'ya Yıldız Köprüsü

Şanlıurfa - Avea ve İspanya'nın Barcelona Kulübü'nün ortak düzenlediği "FCBEscola Camp Avea" projesi kapsamında Şanlıurfa'da yapılan seçmelerde, bu yılın ilk kamp dönemine katılacak genç futbolcular belirlendi.

Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye Okul Sporları Federasyonunun desteğiyle yapılan seçmelerin bölge illerini de kapsadığını belirtti.

Organizasyon sonunda seçilecek 9-15 yaş grubundaki 260 genç futbolcunun Barcelona'nın altyapısındaki antrenörlerden eğitim alacağını hatırlatan Akdemir, Avea olarak 11 yıldır futbola verdikleri desteği, 2011'de FC Barcelona Kulubü'yle yaptıkları işbirliğiyle farklı bir boyuta taşıdıklarını vurguladı.

Ülkenin her şehrindeki gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçladıklarını anlatan Akdemir, şunları kaydetti:

"Şehir sınırlarında hapsolmuş, sokak aralarında kalmış yetenekleri dünyaya kazandırmak ve yeteneğin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Çok heyecan duyduğumuz 'FCBEscola Camp Avea' projesini geçen yıl Van'da başlatmıştık. Bu yıl da Şanlıurfa'dayız ve bugün kurduğumuz yıldız köprüsüyle bu bölgeden Messi'lerin, Xavi'lerin çıkması en büyük dileğimiz. Bu yıl seçmelerde kızlarımız da olacak ve antrenörler tarafından beğenilen yetenekli sporcular Barcelona'daki eğitime katılacak."

Akdemir, bu ay İstanbul'da düzenlenecek kampa sevgi evlerinden seçilen 20 çocuğun da katılacağını sözlerine ekledi.

Vali Celalettin Güvenç ise futbolun, bir kentin gelişmesinin önemli unsurlardan biri olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından, GAP Arena Stadyumu yanındaki sentetik çim sahada futbolcu seçmeleri yapıldı.

Akdemir ve Güvenç, seçmelere katılan genç sporcularla maç yaptı.

Kaynak: AA