Motosiklet Açıklaması

Portimao - Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nın Portekiz'de düzenlenen altıncı yarışını, Yakhnich Motorsport takımından Büyük Britanyalı Sam Lowes kazandı, milli sporcu Kenan Sofuoğlu ise üçüncü oldu.

Portekiz'de 4 bin 592 metre uzunluğundaki Portimao Pisti'ndeki 20 turluk yarışa, ikinci sırada başlayan Sofuoğlu, iyi start alarak liderliğe yükseldi. Avantajını 2. turda kaybederek, üçüncülüğe gerileyen Sofuoğlu, 11. turda Fabien Foret'i geçerek, ikinci sıraya çıktı. Pilotların sürekli birbirini geçtiği son 4 turda, iki kez birinciliğe yükselen Sofuoğlu, şampiyona lideri Sam Lowes ve takım arkadaşı Foret'e geçilerek, üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı. Yakhnich Motorsport takımından Büyük Britanyalı pilotu Lowes, 35:32.882 dakikalık derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçerken, Fransız sürücü Foret ise 0.38 saniye arkasında ikinciliği elde etti.

Sofuoğlu, 1:45.730'luk dereceyle yarışta en hızlı turu atsa da şampiyonadaki en önemli rakibi Sam Lowes'un arkasında kalınca ikili arasındaki fark 39 puana çıktı.

Geçen yılın Supersport şampiyonu Sofuoğlu, şimdiye kadar motosikletinde yaşadığı teknik aksaklıklar nedeniyle bu sezon kendisinden bekleneni henüz gösteremedi. Altı yarış sonrasında 4 kez podyuma çıkan Kenan Sofuoğlu, bu zamana kadar birer kez birinci ve üçüncü olurken, iki defa da ikincilik elde etti.

-Sofuoğlu, motosikletinin önüne ''Başbakanım Seninleyiz'' yazan Erdoğan'ın bir fotoğrafını koydu

Sofuoğlu, Gezi Parkı olaylarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği desteği, Portimao Pisti'nde bir kez daha gösterdi. Türk pilot, yarış öncesi start çizgisinde beklerken motosikletinin önüne ''Başbakanım Seninleyiz'' yazan Başbakan Erdoğan'ın bir fotoğrafını koydu.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın altıncı ayağı sonrasında pilotlar ve markalar klasmanındaki sıralama şöyle oluştu:



-Sürücüler klasmanı

1. Sam Lowes 120 puan

2. Kenan Sofuoğlu 81

3. Fabien Foret 81

4. Michael VD Mark 62

5. Lorenzo Zanetti 55

6. Luca Scassa 53

7. Andrea Antonelli 46

8. Jack Kennedy 44

9. Roberto Rolfo 38

10. Florian Marino 31



- Markalar klasmanı

1. Kawasaki 130 puan

2. Yamaha 128

3. Honda 91

4. MV Agusta 44

5. Suzuki 12

6. Triumph 6

Supersport Dünya Şampiyonası'nda sezonun 7. yarışı 30 Haziran'da İtalya'nın Imola Pisti'nde yapılacak.

Kaynak: AA