Dünya Şampiyonasında 3 Kardeşten, 3 Madalya

Kırıkkale - Azerbaycan'da düzenlenen O-Sport Dünya Şampiyonası'ndan 2 altın, 1 gümüş madalya ve 1 klasman kemeri ile dönen Kırıkkaleli Yurt kardeşler, yeni başarılar kazanmak için destek bekliyorlar.

İzzet Yurt ,AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşleri Seyit ve Dursun ile bir süredir savunma sanatı olan o-sportla profesyonel olarak ilgilendiklerini söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu, evli ve 2 çocuk babası olduğunu anlatan Yurt, 3 kardeş daha önce tekvando sporu ile ilgilendiklerini, o-sportla tanıştıktan sonra bu branşta düzenlenen ulusal ve uluslararası şampiyonlara katıldıklarını kaydetti.

7-11 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan'da gerçekleştirilen O-Sport Haydar Aliyev Dünya Şampiyonası'na 3 kardeş birlikte katıldıklarını ifade eden Yurt, "Ben 53 kiloda altın madalya, kardeşim Seyit 56 kiloda gümüş madalya ve Dursun da 60 kiloda altın madalya ile klasman kemeri aldı" diye konuştu.

Bu turnuvadan iki dünya şampiyonluğu ve bir dünya ikinciliği ile döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Yurt, ayrıca 30-31 Mart 2013'te Adana'da düzenlenen O-Sport Türkiye Şampiyonasında da 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandıklarını vurguladı.

Yurt, çok farklı tekniklerin kullanıldığı bu sporu, güreş, boks, kick boks ve tekvando ile ilgilenen herkesin yapabileceğini vurguladı.

-3 kardeş aynı sporu yapmak avantaj

Seyit Yurt ise abisi ve kardeşi Dursun' la aynı sporu yapmalarının turnuvalara hazırlanmak açısından kendileri için bir avantaj olduğunu ifade etti.

O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu Başkanı ve yönetim kuruluna desteklerinden dolayı teşekkkür eden Seyit Yurt, "O-sport'u, ata sporlarımıza benzemesi, Türk insanının mizacına uygun olması nedeniyle tercih ettik. Uluslararası başarılara devam etmek istiyoruz" dedi.

-Şampiyonalara katılmak için destek bekliyorlar

Dursun Yurt da Kırıkkale Üniversitesi Rafineri ve Petro Kimya Teknolojisi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

O-Sport'un savunma sanatları içinde son yıllarda önemli gelişme gösterdiğini belirten Yurt, şunları kaydetti:

"O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu, Muay Thai Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Göze hitap eden, seyir zevki veren bir spor. Kick boks ve güreş gibi spor dallarının karışımı. Güreşin, tekvandonun bütün hareket ve tekniklerini bu sporda uygulayabiliyorsunuz. Tek farkı yarım eldiven kullanmamız. Son zamanlarda sıklıkla düzenlenen organizasyonlarda popülaritesi artmış bir spor dalı. Yurt içindeki ve dışındaki şampiyonalara katılmak için Bakanlığımızın ve diğer kurumların desteklerini bekliyoruz. 3 kardeş başarılarımızı sürdüreceğiz. Tek isteğimiz bize destek verilsin. Biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim."

Kaynak: AA