Bocce Açıklaması

Ankara - Bocce, Bowling, Dart Federasyonunun organize ettği Türkiye Petank Şampiyonası, Bartın İnkum'da yapıldı.

Türkiye Petank Şampiyonası, 27 ilden 400'ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşirken, Bursa, Antalya, Ankara, Bartın, Kırıkkale ve İzmir takımlarının başarısı dikkati çekti. Bursa hem kadınlarda hem erkeklerde takım halinde şampiyonlukların gittiği kent oldu.

Şampiyonanın açılış törenine göreve yeni başlayan Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen katıldı.

Törende Türkmen, katkılarından dolayı Başkan Akın'a plaket verdi. Törenin hemen ardından Vali Çınar ile Başkan Akın kısa bir süre petank oynadı.

Şampiyonanın ilk iki gününde eleme usülüyle yapılan tekler maçları neticesinde, yıldızlarda Abdullah Furkan Altun,gençlerde Esile Emen,kadınlarda Kübra Yürükçü ve erkeklerde Enes Kofoğlu altın madalyanın sahibi oldu.

-Genç sporcudan müthiş rekor

Şampiyona boyunca devam eden "Altın Nokta" mücadelesinde genç sporcu Ahmet Musa, 47 sayı elde ederek Türkiye rekorunu kırdı. İnci Ece Öztürk ise iki kere yakaladığı rekor şansını kullanamadı. "Altın Nokta"da yıldızlarda Kürşat Kurtaran,gençlerde Ahmet Musa,kadınlarda İnci Ece Öztürk ve erkeklerde ise Ahmet Emen altın madalyanın sahibi oldu.

Hafta sonunda oynanan ve yoğun mücadeleye sahne olan takım maçları sonucunda, kadınlar finalinde diğer Bursa takımını yenen İnci Ece Öztürk, Merve Can Öztürker ve Buket Öztürk'ten oluşan Bursa takımı, altın madalyanın sahibi oldu. Erkek takımlar yarışmalarında ise mutlu sona, yine iki Bursa takımı arasından Ahmet Musa, Furkan Ulu ve Doğukan Dağoğlu'ndan oluşan ekip ulaştı. Erkeklerde 64 takım mücadele etti.

Kaynak: AA