Yüksel: ” Sporu Seviyor ve Destekliyoruz”

Yalova’ya atanan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, sporu her daim desteklediklerini belirterek Polisgücü Spor Kulübü bünyesinde basketbol ve hentbolun yanı sıra diğer takım sporu branşlarının faaliyete geçirmek için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nden Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Hüseyin Ümit Yüksel, spora bakış açısını anlattı.

Yalova’ya gelmeden önce görev yaptığı Gümüşhane’de Polisgücü olarak basketbol ve hentbol takımlarıyla başarılı olduklarını belirten Müdür Yüksel, “Görev yaptığım Gümüşhane’de Polisgücü olarak hem hentbol hem de basketbol takımı kurmuştuk. Amatör zihniyetle hareket ettik. Daha çok ilin gençlerini takımda oynatarak amatör ruhla onlara destek olduk. Antrenörü ve idarecisi kendi personelimizdendi. Bunun çok da faydasını gördük. İldeki öğrencilerle vatandaşlarla kaynaşmayı sağladık. Yalova, nüfus olarak daha büyük bir il. Dolayısıyla oyuncu bulma açısından daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Bireysel sporlar da önemli ama takım sporuna daha çok önem veriyorum. Takım sporları olursa gençlerin ileride gerek eğitim gerekse de iş hayatında takım sporlarında amatör olsa da yer alması, onlara faydası olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla basketbol takımı aklımızdan geçiyor, hentbol geçiyor” dedi.

“Basketbol’da Deplasmanlı Lige katılmak istiyoruz”
Yalova’ya yeni geldiğini belirten ancak sporu sevdiğini ifade eden Yüksel, Polisgücü bünyesinde farklı branşlarla deplasmanlı liglere katılmak istediklerini söyledi.

Basketbol’da deplasmanlı lige katılabileceklerini belirten Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, “Göreve başlayalı kısa bir zaman oldu. Gördüğüm kadarıyla oyuncu bulabiliriz. Takım sporlarının ilgi de göreceği kanısındayım. Bu yönde girişimimiz olacak. Emniyetimizin, kendisine ait spor salonunun olması bir avantaj. Amaç sportif başarı ama asıl amaç gençlerle polis teşkilatını kaynaştırmak ve tanıştırmak. Diyaloğu geliştirmek. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Polisgücü’nün deplasmanlı liglere katılması için gayret göstereceğiz. Önce tabii ki il içinde bu anlamda başarı yakalamalıyız. Sonra bölge maçlarında diğer illerle müsabakalar yapmayı düşünüyoruz. Deplasmanlı lige hemen giremiyorsunuz. Önce ilde bunun seçmelerinin yapılması lazım. Mevcut yeni kurulan takımla ilgili belki bu sezona yetişmeyebilir ama sonraki sezona yetişir. Daha önceki ilde hentbolde 110 lisanslı sporcumuz vardı. O ildeki gençlerdendi. Buradaki potansiyele bakacağız. Burası imkanları gerek tesis gerekse de nüfus açısından daha avantajlı. Bu sene deplasmanlı lige çıkamasak bile önümüzdeki yıl deplasmanlı liglerde olmayı istiyoruz. Burada Polisgücü’nün U-16 ve U-19 futbol liglerinde faaliyetlerinin olduğunu söylediler. Bunlara ilave olarak salon sporlarını faaliyete geçireceğiz. Basketbol başta olmak üzere hentbol ve diğer branşlarda da faaliyette olacağız.Polisgücü yönetimini, değişik branşlarda faaliyetlerini sürdürmeleri için kendilerini destekleriz. Gençlere sporu sevdirme, sporcu yetiştirme anlamında faydası olacağını düşünüyoruz. Gerek Türkiye Futbol Federasyonu, gerekse de Basketbol Federasyonu ile iletişim halindeydik. Onların da buradaki oluşumumuzda destek olacağını düşünüyorum. Sporu seviyoruz. Ayrıca Yalovaspor’un da profesyonel lige çıkmasını istiyoruz. Kavgasız, dövüşsüz, kardeşlik içerisinde bunun gerçekleşeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA