Akdeniz Oyunları'na Doğru

İçel - 17. Akdeniz Oyunları kapsamında sağlık hizmetleri için bin sağlık personeli ile 150 gönüllünün görev alacağı, 70 ambulans, 1 ambulans helikopter, 10 medikal kurtarma ekibi aracı ve 2 kurtarma botunun da ekiplere destek vereceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, yaptığı yazılı açıklamada, oyunlara hazırlık çalışmaları kapsamında sağlık tedbirlerinin alındığını, gıda ve su güvenliği ile dopingle mücadele hizmetlerinin organize edildiğini ifade etti.

Yaklaşık 1.5 yıldır sürdürülen çalışmanın sonuna gelindiğini belirten Başarılı, 54 kişilik yönetim ve organizasyon ekibinin verilecek hizmetin tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar planladığını kaydetti.

Başarılı, İl Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra, İçel Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Adana Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlükleri, İçel ve Adana Tarım, Gıda ve Hayvancılık müdürlükleri ve İçel Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi'nin de çalışmalara destek verdiğini hatırlatarak, "Bu büyük organizasyonun sevk ve idaresi için bağımsız bir sağlık çağrı merkezi kurulacak. Merkezde 15 personel ile 24 saat kesintisiz hizmet verilecek. Tüm müsabakalarda, tesislerde sağlık odası bulunacak. Bu birimlerde doktor ve hemşire görev alacak. Her tesiste Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen iki ambulans görevlendirilecek" ifadelerini kullandı.

Oyunlar döneminde, sporcuların konakladıkları İçel Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü içerisinde, İçel Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bir sağlık merkezinin hizmet vereceğini dile getiren Başarılı, şu bilgileri verdi:

"Adana ve İçel'de bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için ayrıca su ve gıda kontrol çalışmaları aralıksız yürütülecek. Oyunlar kapsamında Toros Devlet Hastanesi ana hastane olarak hizmet verecek. Hastane binasının bir katı Akdeniz Oyunları için tahsis edildi. Ayrıca Tarsus ve Erdemli devlet hastaneleri ile Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde oyunlar kapsamında tedbirler alındı. İçel Üniversitesi Hastanesi de üçüncü basamak olarak hastanelerimize destek sağlayacak. Adana ve İçel'de bin sağlık personeli ile 150 gönüllü oyunlar kapsamında görev yapacak. Tedbirler kapsamında, 70 ambulans, 1 ambulans helikopter, 10 medikal kurtarma ekibi aracı ve personeli ile 2 su kurtarma botu sağlık ekiplerine destek olarak görev yapacaktır."

Kaynak: AA