Galatasaray Medical Park Seride Durumu 2-0 Yaptı

Beko Basketbol Ligi play-off finali ikinci maçında Galatasaray Medical Park, Banvit’i 80-66’lık skorla mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, hücumda sakatlık nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, “Bu sebeple bazı oyuncuları dinlendiremedik. Gordon ve Arroyo’yu hep oyun içinde tutmak zorunda kaldık. İlk devrede 10 sayı fark civarında girmeliydik. Banvit Arrroyo’ya uyguladığı markaj ile çok baskı kurdu. Markoishvili olsun, Gordon olsun maça çok katkıda bulundular. Furkan Aldemir’de maçın ilerleyen bölümlerinde takımımıza skor anlamında çok önemli katkılarda bulundu. Banvit takımıda taraftarımızın baskısına rağmen müthiş direnç gösterdi. Tebrik etmek lazım” dedi

Uzun soluklu bir galibiyet serisi sürdürdüklerine dikkat çeken Ataman, “Bunun devamını getirmek için Bandırma’da daha iyi mücadele etmemiz gerekiyor. N’dong’un sakatlığı da çok mühim değil gibi gözüküyor. İnşallah rövanş mücadelesinde çok büyük bir terslik olmazsa sahada olacaktır” açıklamasında bulundu.

Galatasaray Medical Park’ın başarılı oyuncusu Ender Arslan, zor bir maç olacağını bildiklerini vurgulayarak, “Banvit buradan bir galibiyetle ayrılmak istiyordu. Maça iyi başladığımızı söyleyemem ama maç içerisinde direncimizi artırarak çok önemli bir galibiyet aldık. Hiçbir şey bitmiş değil. Banvit’in bu seriyi bırakmayacağını biliyoruz. Çok zor 2 deplasman bizi bekliyor. Son iki maçta uyguladığımız savunmayı devam ettirip seride en iyi şekilde devam etmek istiyoruz. Sakat oynayan oyuncularımız özveriyle oynadı. Taraftarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Banvit’in Başantrenörü Orhun Ene, sarı-kırmızılıların hak ederek galibiyete ulaştıklarını kaydederek, “3. periyotta hücumda yaşadığımız sıkıntı, maçı kaybetmemize neden oldu. Bandırma’da 2 maçımız var. Seriyi kendi lehimize çevirmek ve eşitlemek için mücadele göstereceğiz” diye konuştu.

Banvitli oyuncu İzzet Türkyılmaz, final serisinde oynadıkları 2 maçı da kötü kaybettiklerine değinerek, “Final maçları uzun bir seri. Galatasaray uzun süredir yenilmeyen bir takım. Ama Bandırma’da ki maçlar farklı olacak. Burada seyirciyi arkalarına aldıklarında daha da güçleniyorlar. Galatasaray zaten iyi takım, çok iyi oynuyorlar. Bandırma’da ki maç daha zor olacak. Gücümüzü göstereceğimize inanıyorum. Kırılma anlarında çok hata yaptık” yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA