Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İzmir'de Kongre Üyeleriyle Bir Araya Geldi

İzmir'de kongre üyelerileriyle bir araya gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, göreve geldikleri tarihten itibaren 14 aylık sürecin tahmin ettiklerinden daha zor geçtiğini ancak Beşiktaş'ın çok büyük bir camia olmasının da yardımıyla 14 ay öncesindeki durumda olmadıklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Beşiktaş'ın bütün borçları yapılandırılmamıştır, ödenmiştir” diyerek şöyle devam etti:
"Daha önce yöneticilik yaptığımız dönemde Beşiktaş'ın vadeli çeki, senedi yoktu. Fakat zaman içinde bunlar fazlalaşıp, Beşiktaş'ın itibarında zedelenmeler oldu. 14 aylık süreçte bunu ortadan kaldırdık. Beşiktaş'a 14 ay evvel hoca bulamıyorduk. Şimdiyse hamdolsun 100'lerce kişi Beşiktaş'a hoca olmak, tansfer olmak istiyor. Beşiktaş'ın bütün borçları yapılandırılmamıştır, ödenmiştir. Zaten bu nedenle UEFA lisansını almayı başardık. Haziran ayı sonunda da ikinci lisansı alacağız" dedi.

Orman, kulüpte kendi dönemlerine kadar alınan avansların borç olarak gösterilmediğini, bunu değiştirdiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz de söylendiği gibi İnönü Stadı'nı yapımı için bir izin olmadığını yoktu. Sadece Sayın Başbakanımızın İnönü Stadı için destek vereceğine yönelik bir açıklaması vardı. Söylenen izin oymuş. İnönü Stadı, Türkiye'nin en enterasan yerindedir. Konumu gereği 3 bakanlığı ve 2 belediyeyi ilgilendiren bir yerde" diye konuştu.

Orman, bu nedenle zor bir süreç yaşadıklarını dile getirerek, "Stat için yıkım ve hafriyat ruhsatını İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş belediyelerinden aldık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile şubat veya mart ayında stadın 1000 gün içinde yapılacağı ve bu süre içinde Beşiktaş'ın kira ödemeyeceğine yönelik bir protokol yaptık. Bakanlık bize bu 1000 günlük süre başlamıştır yazısı verecektir. Maalesef bu, seçim sürecinde seçim malzemesi oldu ve üzüldük. İnönü Stadı'yla ilgili hiçbir hukuksal problem yoktur. Yıkımıyla ilgili bir tören yaptık. Ancak gezi olayları biraz fazla hareketli. Oradaki iş makineleri gasbedilip kullanılıyor diye emniyet bize rica etti. Olaylar 1-2 gün içinde biterse pazartesi günü çalışmalara başlayacağız. Bu, benim stadım değil, kendime yapmıyorum. Beşiktaş'ın stadıdır. Bu stat bir an evvel yapılmak zorundadır. Rakiplerimizle gelir farkı çok açılmıştır. Göreve geldiğimizde futbolculara ödenecek tavan ve taban ücretlerini tekrar belirledik ve takımda adalet oluşturmaya çalıştık. 15 Haziran'da yeni sezon için revize bütçemizi sunacağız. Her şey en şeffaflığıyla genel kurulun onayına gelecektir. Beşiktaş, 1 sene bu bütçeye göre davranacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÇARŞI GRUBU ÇOK YARATICI VE RENKLİ"
Orman, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarda "Çarşı Grubu"nun daha aktif olarak yer aldığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
"Çarşı grubu çok renkli bir grup. Oradaki arkadaşlarımız çok yaratıcılar. Hatırlarsanız Michael Jackson öldüğünde bir tabela asmışlardı. Siyah doğdu, beyaz öldü, ruhu şad olsun en büyük Beşiktaşlı. Çok esprili, çok başarılı. Fakat ben Beşiktaş Spor Kulübü'nün başkanlığını yapıyorum. Siyası konular ve siyasi olaylarla ilgili demeçlere girmem veya yorum yapmam doğru değil. Çarşı grubu ise bizim içimizden bir parçamız, Beşiktaş'a çok renk kattılar, bence kimsenin yapamadığını, takımlar arasındaki barışı sağladılar. Geçen gün Barbaros'tan inen bir kişinin üzerinde Fenerbahçe forması, üzerinde Beşiktaş şapkası ve Çarşı atkısı var, onunla yürüyormuş. Bunlar çok güzel fotoğraflar ama bu onların bireysel, kendi içlerinde yaptığı olaylar. Biz, Beşiktaş açısından her güzel şeyin yanında, her kötü şeyin karşısında olmak durumundayız. Benim yapacağım yorumun özü budur."

Kaynak: İHA