Karşıyaka Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu

İzmir - Karşıyaka Spor Külübü Olağan Genel Kurulu başladı.

Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılan genel kurul, hazirun listesinin zamanında hazır edilmemesi nedeniyle geç başladı.

Kulüp Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Tahir Türetken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa böyle bir durum yaşadığını belirterek, büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Kongrenin yasal mevzuat gereği yapılması gerektiğini belirten Türetken, bu koşullarda sağlıklı bir seçim yapılmasının ise mükün olmadığını, o nedenle seçimlerin genel kurul kararıyla ertelenmesinden yana olduğunu söyledi.

-"Bayrağı yere düşürmedik"

Kongre, yaklaşık 3 saatlik gecikmenin ardından Sancar Maruflu başkanlığında kongre divanı oluşturulmasıyla başladı.

Yeniden yönetime aday olmadığını daha önce açıklayan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Cihat Büyükoral, yönetimlerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kongrede yaşanan aksaklıklardan dolayı özür dileyen Büyükoral, iş başına geldikleri günden bu yana kulübü daha iyi noktaya taşımak için çaba gösterdiklerini ve bayrağı düşürmediklerini ifade etti.

Kulübün borçları konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıldığına işaret eden Büyükoral, yönetimleri döneminde gelirlerinin 19 milyon, giderlerinin ise 21,5 milyon lira olduğunu ve 2,5 milyon liralık bir açıklarının söz konusu olduğunu kaydetti.

Büyükoral, kongrede her iki başkan adayının da arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Kim kazanırsa kazansın, bayrağı daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum. Kazanan Karşıyaka olacaktır" dedi.

Denetleme kurulu raporunun okunmasının ardından yönetim kurulu ile denetleme kurulu oy çokluğuyla ibra edildi.

-Tüzük değişikliği ertelendi-

Genel kurul, kongre gündemi arasında yer alan tüzük değişikliğinin ise daha sonra yönetim tarafından belirlenecek ayrı bir tarihte ele alınmasını kararlaştırdı.

Başkan adayları Fatih Diniz ve Mutlu Altuğ'un birlikte kürsüye davet edildiği genel kurulda, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Başkan adayı Diniz, yaptığı konuşmada, şefaf yönetim sözü vererek, kulübü başkan ve şube başkanlarının tek başına karar aldığı bir yapı yerine, yönetim kurulunun bir bütün olarak karar aldığı anlayışla yöneteceklerini ifade etti.

Başta futbol olmak üzere tüm profesyonel branşlarda altyapıya önemvereceklerini ve Karşıyaka'yı yeniden sporcu yetiştiren bir kulüp haline dönüştüreceklerini dile getiren Diniz, kulübün sağlam bir mali yapıya kavuşmasının da buradan geçtiğini söyledi.

-"Armadaki tozu attık"

Diğer başkan adayı Mutlu Altuğ ise Karşıyaka'nın bu yıl EuroChallenge Kupasında elde ettiği ikinciliğin önemli bir başarı olduğunu dile getirerek, "Karşıyaka'yı en kısa zamanda bir Avrupa markasıyapmak istiyoruz. Bunu da kurumsallaşmayla yapacağız. EuroChallenge kupasındaki başarıyla kulüp armasındaki tozu attık, o armayı şimdi parlatmak istiyoruz" dedi.

Altuğ, futbolda da başarı için altyapıya önem vereceklerini, bunun yanı sıra amatör branşlara önem vererek ilçede Karşıyakalılık bilincini canlandıracaklarını ifade etti.

Genel kurulda, başkan adaylarının konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi.

Fatih Diniz'in başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde Nazım Torbaoğlu, Gökhan Şensan, Mehmet Peköz, Mustafa Özçakar, Mehmet Yaya, Koral Kalpaklıoğlu, Tamer Ustaoğlu, Korhan Yetiş, Ayhan Gültekin, Cem Karas, Bülent Onural, Umut Demir, Mustafa Başman ve Erdal Çilengiroğlu yer alıyor.

Mutlu Altuğ'un başkanlığındaki yönetim kurulu listesi ise Metin Yıldırım, Sarp Yalçınkaya, Mutlucan Günel, Mehmet Karal, İlhami Çakar, İsmail Cirit, Cengiz Bakır, Osman Kırkpınar, Mustafa Celep, Mehmet Gültekin, Serdar Işıldar, Çetin Telek, Güçlü Aydoğdu ve Tibet Arbak'tan oluştu.

Kaynak: AA