Alleben Su Sporları Festivalinde Finaller Başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “Alleben Göleti Su Sporları Dragon Kano Yarışmaları” kapsamındaki yarışlarda final grubu etapları başlıyor.

Üniversite ile başlayan yarışmalar, lise ve kurumlarla ilk etabı tamamlandı ve final grubundaki yarışlar 8 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Gaziantep Üniversitesi’nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında Zirve ve Hasan Kalyoncu Üniversitelerinin yanı sıra liselerden da katılan takımlar ön elemelerden sonra final gruplarında yarışıyorlar. Alleben Gölet’inde dragon kano yarışları için hazırlanan özel alanda takımlar kıyasıya mücadele veriyor. Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı yarışmalar 7 etap şeklinde üniversiteler, liseler ve kurumlar arası yarışlarla devam etti. Yaklaşık 20 takımın yarışacağı final yarışmalarında 8 Haziran’da sabah etabı ile başlayacak. Burada da ilk üçe giren takımlar Dragon Kano Yarışmalarında Gaziantep derecesi elde etmiş olacaklar.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, sporun çeşitliliğini arttırdıklarını ve futbol, basketbol, salon sporları, amatör sporlarının yanına bir de su sporları eklediklerini belirterek, "Bugün su sporlarına ev sahipliği yapan Alleben Göleti bu özlemlerin gerçeğe dönüşmeye başladığı yerdir. Toplam alanı 1 milyon metre kareden fazla olan Alleben Göleti iki yıldır ‘Su Sporları Festivaline’ ev sahipliği yapıyor. Sadece bununla da kalmıyor, çok yakın bir gelecekte Gaziantep’e büyük bir vizyonel getiri sağlayacak gezi, spor ve eğlence amaçlı su oyunları, yüzme havuzu, plaj, ses ve ışık oyunları, restoranlar, günü birlik dinlenme alanları, bungalov evler, karavan kampı gibi projelerin de hayata geçeceği bir yer olacak" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA