19. Efpm Kongresi, Başladı

İstanbul - 19. Avrupa Fair Play Birliği Kongresi, İstanbul'da başladı.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve 28 ülkeden 70 delegenin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, İstanbul'un fair-play anlayışını en iyi yansıtan kent olduğunu dile getirerek, "İnşallah olimpiyatları da aldığımız zaman fair-play değerlerini olimpiyat yoluyla dünyaya en iyi şekilde göstereceğiz" dedi.

TMOK olarak EFPM Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Gündoğan, "TMOK olarak fair-play değerlerinin hem Türkiye'de hem de dünyada gelişmesi için gerekli seminerler ve eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Bu yılki tema, olimpiyat ve paralimpik oyunlarında fair-play. Fair-play toplumda her kesimin yaşamının bir parçası olması gerekiyor. İnsanların kurallara uyarak çalışmalarını yürütmesi, spor yapması, karşısındaki rakibine saygı ve dostluk göstemesi gereken bir dönemdeyiz. O yüzden bu kongrenin sonuçlarının yararlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olduğunu anımsatan Gündogan, "Bu kongrenin İstanbul'da düzenlenmesi de Türkiye'den çıkacak mesajların dünyaya iletilmesinde büyük önem taşıyor. İstanbul bütün medeniyetleri, dinleri, gençliği buluşturan, fair-play anlayışını en iyi yansıtan kent. O nedenle bu toplantı için de çok güzel bir seçim. İnşallah olimpiyatları da aldığımız zaman fair-play değerlerini olimpiyat yoluyla dünyaya en iyi şekilde göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Çeşitli konu başlıklarlarında seminerlerin düzenlendiği kongre, 8 Haziran Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: AA