Yalovaspor'da Şok İstifa

Yalovaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Şube Sorumlusu Zihni Baş, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kapandı gözüyle bakılan Yalovaspor’u 50. Yılında şampiyon yaptıklarına vurgu yapan Baş, aylar öncesinden söylediğim gibi şampiyon olsak da olmasak da sezon sonunda istifa edeceğimi yönetici arkadaşlarıma ilettiğini söyledi.

Şampiyon Yalovaspor’un Futbol Şube Sorumluluğu görevini üstlenen Zihni Baş, şok bir kararla istifa etti.

Canla başla görevini yaptığını belirten Baş, “Kapandı gözüyle bakılan kulübü mevcut yönetimimizle alarak şampiyon yapmak ve 1 yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Ligine yükselmek en mutlu günlerimizden biri oldu. Ne işiniz var orada, size mi kaldı bu kulüp, sezonu açamazsınız, Çiftlikköy Belediyespor’u yenemezsiniz, yenseniz bile Altınova veya Armutlu Belediyespor’u baraj maçında yenemezsiniz denildi. Çim sahada niye oynuyorsunuz, şımarıklıktan başka bir şey değil sizin yaptığınız. Amatör kümede bu kadar para harcanır mı gibi soruların cevaplarını izah etmemize rağmen bu takımı şampiyon yapacağımıza kimseye inandıramadık. O günlerde bu sıkıntıları yaşadığımız için üzülüyorduk ve moralimiz bozuluyordu ancak yaşadığımız şampiyonluk haklılığımızı ortaya çıkarttı. Emimin ki o gün bu lafları söyleyenler şampiyonluk yaşadığımızda bizden daha çok sevindiler. Yalovaspor, ilimizde tarım, sanayi, turizm gibi olmazsa olmaz değerlerimizden birisidir ve kulübümüze gözümüzün bebeği gibi bakmalıyız” şeklinde konuştu.

Yalova’nın en büyük markası Yalovaspor’un 7’den 70’e herkesin tek bir çatı altında toplanması gerektiğini söyleyen Zihni Baş ,”Yalovaspor’u artık masaya yatırma vakti gelmiştir. Özellikle futbolun içinde olan insanlar, yöneticiler ve siyasilerin yer aldığı bir komite oluşturup orta vadede ne yapılması gerekir bunlar konuşulmalıdır. Bu oluşum için geç bile kalındı ama zararın neresinden dönülürse kardır. Yalova’da kaliteli futbolcu ordusu var ve buna rağmen ilimizden profesyonel liglere sporcu kazandıramıyorsak bu onların değil biz büyüklerin suçudur. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yazık oluyor ve bir an evvel harekete geçilmesi gerekmektedir. Bu vesileyle şampiyonlukta emeği geçen başkanlarım Tamer Erbul, Hakan Suiçmez ve Hasan Büyük’e, Genel Koordinatörümüz Kartal Tekin’e, Teknik Direktörümüz Ahmet Yılmaz’a Altyapı Koordinatörümüz Nejdet Toker’e, Kulüp Müdürü Ayhan Kaş’a, zor günlerimde desteğini esirgemeyen Tesisler Amiri Levent kardeşime, personelimize, Yalovaspor’a maddi ve manevi desteği olan herkese sevgilerimizi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun var olun, sevdanın ligi olmaz, Yalovaspor hepimizin.

Sezon sonu mutlu sona ulaştıklarını ve baraj maçını da kazanarak hedefledikleri başarıyı yakaladıklarını sözlerine ekleyen Baş, “Futbolcu kardeşlerimizin kaliteli, üst liglerde oynayacak becerilere sahip olduklarını, ahlaklı ve düzgün çocuklar olduklarını hep söyledim. Sağ olun çocuklar hepimizi mutlu ettiniz, bundan sonraki yaşamınızda da Allah sizi mutlu etsin. Taraftarlarımız sevdanın ligi olmaz deyip her zaman yanımızda oldular. Onları utandırmadık ve el ele vererek mutlu sona ulaştık. Basın mensubu arkadaşlarımız iyi günde, kötü günde hep yanımızda oldu. Bizlere her konuda destek oldular, kendilerine de teşekkür ediyorum. Şöyle bir gerçek var ki, kulüplere sadece büyük paralar yetmiyor. İyi yetişmiş yöneticilerde gerekiyor. İkisini bir araya getiren kulüpler başarılı oluyor. Yani para da lazım iyi yöneticide” dedi.

Sezon sonunda istifa edeceğini her fırsatta tekrar ettiğini belirten Yalovaspor eski Yönetim Kurulu üyesi ve Futbol Şube Sorumlusu Zihni Baş, “Aylar öncesinden söylediğim gibi şampiyon olsak da olmasak da sezon sonunda istifa edeceğimi yönetici arkadaşlarıma iletmiştim. Şahsi işlerimi çok ihmal ettiğim için yaklaşık 10 gün önce istifamı yönetime sundum. Yönetici arkadaşlarımda bu konuda bana anlayışlı davrandılar onlara da teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını gönülden diliyorum. Ayrıca sezon boyunca kullandığımız Atatürk Stadyumunun çimlerini futbol oynayabilecek en güzel konuma getirdikleri için başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete olmak üzere, müdürlük personeline şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA