Vali Tekinarslan Tenisçilerle Bir Araya Geldi

Ağrı - Vali Mehmet Tekinarslan, Tenis Federasyonu ve Ağrı Tenis Kulübünce düzenlenen Uluslararası Büyük Bayanlar IC Cup Turnuvası'na katılan sporcularla bir araya geldi.

Özel bir restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Tekinarslan, 18 ülkenin katılımıyla 25 bin dolar ödüllü bir turnuvanın Ağrı'da düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sporun kardeşlik barış, dostluk olduğunu en iyi şekilde Ağrı'da sergilediklerini anlatan Tekinarslan, "kentte yapılan Uluslararası Büyük Bayanlar IC Cup turnuvası gibi turnuvalar sayesinde, Ağrı'yı Wimbledon seviyelerine taşıyacağız" dedi.

Tekinarslan, "Ağrı'da her alanda çok güzel şeylerin olduğunu ifade etmek istiyorum. Sporcularımızın buradaki başarılarından da umuyorum tenis sporu daha da gelişecek. Çağla Büyükakçay kızımız Moskova'da ikinci olmuş. İnşallah birinciliklerini daha iyi turnuvalarda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ise Ağrı gibi illerde tenisin böylesine yaygın hale gelmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Tenis sadece İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da oynanmıyor. Onun için böyle Ağrı gibi Doğu şehirlerimizde tenisin daha yaygın hale gelmesi bizim için de önemli. İnşallah bundan sonra da her sene burada oluruz. Bu kort değişik bir kort. Özellikle Wimbledon öncesi hepimize yararlı bir kort olacak. O yüzden bizim için de yeni bir tecrübe burada oynamak. Umarım her sene düzenli gelip burada ülkemizi temsil ederiz. O yüzden bu turnuvayı organize eden herkese çok teşekkür ederim."

Kaynak: AA