Türk Hentbolü, Yurt Dışında Gelişecek

Eskişehir - Türkiye Hentbol Federasyonu, uluslararası başarılar ele edebilmek amacıyla genç hentbolcuların yurt dışındaki sportif faaliyetlere katılması ve eğitim görmesini sağlayacak proje için birçok ülkenin hentbol federasyonuyla iş birliği yapacak.

A Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her konuda büyük bir ilerleme içinde olduğunu ve bu ilerlemenin hentbole de yansıdığını kaydetti.

Dünya şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nın hentbol için milat olması dileğinde bulunan Vurgun, şöyle konuştu:

"Bayan Hentbol A Milli Takımı olarak dünya ve Avrupa şampiyonalarına hiç katılamadık. Bunun nedeleri arasında popülaritesi ve altyapıda çalışan grupların azlığı ile uluslararası tecrübe yaşayan oyuncumuzun bulunmamasıdır. Bu konuda proje gerçekleştireceğiz. Yurtdışına daha genç sporcular gönderip hem eğitim hem de sportif aktivite anlamında bir pilot çalışma yapıp sonuçlarına bakacağız. 2020 Olimpiyatları için bu çalışmayı önümüzdeki yıllarda artırarak devam ettireceğiz."

-"Türkiye'ye uygun ülkeleri araştırıyoruz"

Vurgun, proje kapsamında Türkiye Hentbol Federasyonunun bazı ülkelerin federasyonuyla görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi. Hentbolcu gençleri yurt dışına gönderip sahipsiz bırakmak istemediklerini anlatan Vurgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğru antrenör ve kulüp ile oyun tarzı olarak Türkiye'ye uygun ülkeleri araştırıyoruz. Danimarka, Almanya, Macaristan ve Hırvatistan hentbol federasyonlarıyla görüşüyoruz. Henüz resmi boyuta ulaşmadı. Avrupa büyük bir ekonomik kriz içinde. Bu spora da yansıyor. Çocuklarımıza olimpiyat bursu ve destekleri sağlamamız gerekiyor. 22-24 yaş grubundaki 5-6 sporcumuzu bu gruba almak istiyoruz. Gelecek yıllarda bu rakamı artıracağız. Bunun aile ve eğitim boyutu da çok önemli. Çocuğun da istekli olması gerekiyor."

Kaynak: AA